Skip to main content

Favoritsejre i Nordbys smalle gader

| Administrator | Nyheder 2013

Dobbeltsejre til Faaborg OK og OK Øst Birkerød

DM i sprint i Nordby på Fanø var ved første øjekast en enkel affære. Der var stort set ikke andet end bebyggelse og veje og stier på kortet, men de smalle gader og mange retningsskifte gjorde, at de fleste på et tidspunkt kom bagud med deres orientering, hvilket lynhurtigt ledte til skæbnesvangre tidstab, hvis man ikke var cool nok til at stoppe op.

"Jeg lykkedes med at et godt flyd og måtte kun en enkelt gang lige stoppe op for at genvinde kortkontakten" fortalte herreseniorvinder Tue Lassen. Tue var hele 25 sekunder efter ved kortskiftet halvvejs og lå der slet ikke til medalje. Men en for en fik konkurrenterne tidstab. Til sidst blev Tues marginal 3 sekunder til RunO Olsen. "Mit mål for i morgen er ikke at komme til skade" fortalte Tue med henvisning til sidste år, hvor han ligeledes vandt DM Sprint, men dagen efter skadede benet slemt ved DM ultralang. Med dagens sejr lægger Tue sig komfortabelt i spidsen i TRIMTEX Cup.

Opgøret i D 21 blev præcis så spændende som ventet mellem de 4 forhåndsfavoritter. "Jeg var godt forberedt på kortet og tog det roligt i starten og så ville jeg vurdere på anden runde om der skulle gives mere gas. Jeg smider lidt på første runde et sted der lignede en indkørsel. Jeg følte mig godt løbende, så da der manglede 3-4 poster gav jeg den lidt ekstra gas" fortalte TRIMTEX CuP vinder og mester Emma Klingenberg efter løbet. Maja Alm var lige efter, mens Ida Bobach vandt kampen om bronzemedaljen over Signe Søes. Men mon ikke de to sidstnævnte satser på revanche søndag.

Herrejunior bød på et flot comeback back til Thor Nørskov, der efter endeløse skadesproblemer endelig kunne løbe nogenlunde frit. "Det gik rigtigt godt" fortalte Thor om sit vinderløb "og nu ser jeg frem til om en uge, hvor IFK Gøteborgs hold til Tiomila bliver offentliggjort og hvor jeg håber på en tidlig tur på førsteholdet". Magnus Dewett skubbere ned et enkelt sekund forhåndsfavoritten Jakob Ekhard Edsen ned på bronzepladsen.

I damejunior kunne Miri Thrane Ødum ligeledes glæde sig over at være tilbage efter sygdomsproblemer sidste efterår. "Det var sværere end forventet" fortalte Miri. "Jeg havde mange kortstop men havde et godt flyd. Det er dejligt at føle jeg er på vej tilbage og har kunnet træne godt siden 1. december. Nu glæder jeg mig til løbet i morgen og alle de andre gode løb, der kommer i den kommende tid." Nina G. Najberg fra OK Gorm var dagens positive overraskelse på 2. pladsen, mens en småskadet Ita Klingenberg erobrede bronzen.

Søndag afholdes DM på ultralang distance i Fanø Klitplantage.

Resultater fra DM Sprint

D 21 2,925 km
1. Emma Klingenberg, Faaborg OK, 14:58
2. Maja Alm, OK HTF Haderslev, 15:04
3. Ida Bobach, Silkeborg OK, 15:34

H 21, 3,275 km
1. Tue Lassen, Faaborg OK, 16:00
2. RunO Olsen, Tisvilde Hegn OK, 16:03
3. Rasmus Djurhuus, OK Pan Århus, 16:28

D 20 2,925 km
1. Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, 17:14
2. Nina G. Najbjerg, OK Gorm, 17:42
3. Ita Klingenberg, Faaborg OK, 17:57

H 20 3,275 km
1. Thor Nørskov, OK Øst Birkerød, 17:02
2. Magnus Dewett, OK Snab, 17:15
3. Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900, 17:16

http://www.okesbjerg.dk/Joomla1515/index.php?option=com_content&view=article&id=322&Itemid=162