Skip to main content

Elitecentersamling sidste weekend

| Administrator | Nyheder 2013

Men flere løbere hjalp deres klub/DOF på Find Vej I-dagen

Nu hvor temperaturerne har nået et forårsniveau, hvor sneen er forsvundet og solen varmer, glæder den danske elite sig også over de forbedrede træningsforhold. I weekenden var der Elitecentersamling med et ret intensivt program (se nærmere på http://landshold.do-f.dk/elite/Pdf/Ugeprogram%202013-15.pdf , hvor man i øvrigt kan følge alle EC-aktiviteter via ugeplaner), og selv om det ikke var alle landsholdsløberne der deltog, var der pænt fremmøde til de gode træninger. Alle landsholdsløbere synes at være ”fit for fight”, dvs uden synderlige skadesproblemer (bortset fra Søren Bobach) – og det skal derfor blive spændende at se dem i indbyrdes konkurrence i den kommende DM-weekend på Fanø.

Op til påskesamlingen i Tjekkiet havde jeg fået en slags statusrapporter fra de fleste løbere i senior-landsholdgrupperne – men der manglede lige et par stykker, som kommer her:

Signe Søes, OK Pan, er vendt tilbage efter veloverstået barsel – og har allerede vist højt niveau i årets første konkurrencer. Signe har en klar aftale med landstræner Lars Lindstrøm om ”kun” at deltage i udvalgte landsholds-samlinger, men træner fuldt ud i Elitecenteret – og ifølge flere af de andre landsholdsløbere virker hun ”skarp”. Signe føler sig selv rigtigt motiveret, og hun har glædet sig til at komme i gang igen. Hun har naturligvis ambitioner om at blive udtaget til både landshold og VM og føler virkelig, at hun har meget at bidrage med – men hun er også meget bevidst om, at konkurrencen blandt ikke mindst damerne er blevet rigtigt hård og at næsten ingen udtagelser kan tages for givet.

Maja Alm, OK HTF, deltog ikke på EC-samlingen, da hun havde valgt at hjælpe sin klub med Find Vej i-projektet om lørdagen, og til 1.divisions-opgøret i Sydkredsen – hvor hun ”naturligvis” vandt sin bane. Mere overraskende og lidt mere spektakulært var det nu, at hendes bane var Bane 1, hvor hun slog alle herreløberne! Maja føler sig i øvrigt i rigtig god form, men er inde i en hård og tung træningsperiode, hvor det kan være svært at se ”formen” direkte på resultaterne, men hun glæder sig til DM-weekenden, hvor programmet med sprint efterfulgt af ultralang ligger tæt op ad VM-programmet – og så er det blevet endnu mere spændende at konkurrere i store løb i Danmark, hvor konkurrencen blandt damerne er blevet knivskarp med Signe Søes’ tilbagekomst og de 2 nyoprykkede juniorer Emma Klingenberg, Faaborg OK, og Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK. Maja hilser Signes tilbagekomst meget velkommen, da det kun kan både skærpe og hæve niveauet blandt de i forvejen skrappe damer.

Emma Klingenberg, Faaborg OK, deltog heller ikke i EC-samlingen, da hun dels først lige er kommet sig helt over det voldsomme vrik til Danish Spring, og dels også havde valgt at prioritere at hjælpe sin klub til både Find Vej I-projektet og løbsafviklingen ved 1.divisionsmatchen. Dette sidste i øvrigt sammen med Tue Lassen, Faaborg OK, der havde deltaget i det hårde lørdagsprogram på EC-samlingen. I parentes bemærket er det rigtigt dejligt at konstatere, at både Maja, Emma og Tue (og sikkert mange flere eliteløbere) prioriterer hjælpen til både rekrutteringsprojekter og deres lokale klub så højt!! Emma føler sig i øvrigt i god form og er spændt på at se hvor langt det rækker i seniorklassen, hvor hun naturligvis tilhører favoritterne på sprintdistancen. Men favoritter er der som tidligere nævnt mange af på damesiden!! Emma hilser også Signes tilbagekomst velkommen og glæder sig til at prøve at konkurrere med hende – og hun ser det også kun som en stor fordel, at de nu er (mindst!) 4 skrappe damer til at konkurrere om pladserne, ikke mindst på stafetholdet, hvor der kun skal bruges 3.

Så alt i alt er der lagt op til en spændende og intens DM-weekend på Fanø, hvor der heldigvis er rigtigt mange tilmeldinger til både sprint og ultralang – faktisk over 500 til hver af aktiviteterne, hvad der ligger noget over de seneste års deltagerantal.