Skip to main content

Efterårets DM-er står for døren

| Administrator | Nyheder 2012

DM på mellemdistance afholdes på Sydfyn lørdag

Efter en fantastisk o-sommer med masser af danske toppræstationer, samles hele den danske orienteringselite nu atter på dansk grund for at afgøre de danske mesterskaber på mellemdistance.

Odense Orienteringsklub er rutineret DM-arrangør og er denne gang vært i den nordlige del af Brahetrolleborg skovene med stævneplads lige syd for Nørresø, der har givet løbskortet navn. Verdens øjne hviler på området ved stævnepladsen, men dog kun for en kort bemærkning en god time før start, hvor feltet i cykelløbet Post Danmark Rundt passerer vejene ved stævnepladsen.

Løbet er 6. afdeling i seniorranglisten, TRIMTEX Cup, der føres sikkert af Tue Lassen, Faaborg OK og Ida Bobach, Silkeborg OK, og netop de to må også påtage sig favoritværdighederne ved DM Mellem. Tue er jo i klubmæssig forstand på hjemmebane, men har næppe fordel af forhåndskendskab, da han jo har boet mange år i Oslo. Nærmeste konkurrenter ventes landsholdskollegerne Søren Bobach, Silkeborg OK og Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, at være. Søren imponerede med 3. pladsen ved verdens største o-arrangement, O-ringens 5-dages i sommer, ligesom han med en suveræn førstetur lagde grunden for herrernes historisk flotte 6. plads i VM-stafetten i Schweiz. VM-sølvvinderen Maja Alm, OK HTF Haderslev, er igen førsteudfordrer til Ida, mens Signe Klinting, FIF Hillerød, som har vist imponerende fremgang i år, må regnes som outsider. Arrangørerne har som vanligt i DM Mellem sørget for passage af stævnepladsen for eliteløberne og da Maja starter to minutter før Ida, kan vi se frem til et spændende opgør.

I damejunior, som er 7. afdeling af juniorranglisten, LØBEREN League, anføres en perlerække af dygtige løbere af de tre nykårede juniorverdensmestre i stafet, hjemmefavoritterne Emma og Ita Klingeberg, Faaborg OK og Stine Bagger Hagner fra Silkeborg OK. Klassen bliver rigtigt spændende at følge.

JWOC-sølvvinder Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, må dele favoritværdigheden i herrejunior med Jakob Ekhard Edsen fra Århus 1900, eftersom Marius’ klubkammerat Thor Nørskov ikke er at finde på startlisten.

De bedste dameseniorer og –juniorer starter mellem kl. 12.30 og 12.45, mens de bedste herrer og herrejuniorer starter mellem kl. 13.00 og 13.30, så der er en intens periode med afgørelser i alle eliteklasserne fra kl. 13 og frem til lidt efter kl. 14.00.

Efter DM Mellem fortsætter weekenden med den klassiske stafet, Midgårdsormen, som Faaborg OK arrangerer i Svanninge Bakker. Og om 3 uger afholdes den store DM weekend med DM stafet i Linå Vesterskov og DM Lang i Husby Klitplantage.

http://odense-ok.dk/dmmellem2012/