Skip to main content

MTBO VM: Sølv til Cæcilie og bronze til Nina

| Administrator | Nyheder 2012

Danske ryttere overgik alle forventninger.

På forhånd var det danske hold ikke udpræget favoritter til at vinde medaljer ved VM i MTBO i Ungarn. Men heldigvis ville rytterne vise noget andet og mellemdistancen udløste både en sølv- og en bronzemedalje samt yderligere en podieplacering.

Sølvet gik til Cæcilie Christoffersen i damejuniorklassen og dermed fulgte hun fornemt op på tirsdagens 6. plads i sprinten. Et stabilt løb uden de helt store fejl gjorde at hun var med i toppen fra start, men det er først fra post 7 at hun blander sig i top-3 og fra post 9 holder hun 2. pladsen hele vejen hjem, to min. efter guldvinderen finske Eeva-Liisa Hakala, men sikre 1,05 min. foran den forsvarende russiske verdensmester på distancen Svetlana Poverina, der tog sin anden bronzemedalje. Det er dansk damejuniors første MTBO medalje til et VM.

Caroline Konring fulgte flot op, da hun tog en stærk 5. plads, 54 sek. fra bronzen og hun kan se tilbage på et flot løb med flere stærke stræktider, men desværre også et par mindre udfald undervejs. Men overordnet set en stor opmuntring for Caroline efter et par løb hvor det ikke rigtig har været super godt.

Dagens anden danske medalje var en sensation, intet mindre. 39-årige Nina Hoffmann vandt bronze efter en gyserafslutning. Den kom i hus blot 2 sek. foran litauiske Ramune Arlauskiene, som ellers var et sek. oppe i forhold til Nina ved sidsteposten, men en fantomspurt på 19 sek. mod Ramunes 22 sek. vendte 4. pladsen til bronze og hverken italienske Laura Scaravonati som 5'er eller franske Gäelle Barlet som 6'er kunne rykke ved det. Alle fire piger inden for blot 6 sek!
Sejren gik mindst lige så overraskende til Ursina Jäggi, Schweiz, hele 55 sek. foran Ingrid Stengård, Finland. Flere af de store forhåndsfavoritter kørte sig væk på en bane som ikke var specielt svær, måske endda lidt kedelig indtil de sidste 4-5 poster som var lagt i byskov og i små gader, hvilket betød et temposkifte som ikke alle var i stand til. Ninas hidtil bedste VM placering er en 19. plads, som hun opnåede både i 2009 i Israel og i 2011 i talien. Med til historien hører også at den unge finske rytter, Susanna Laurila kom i mål i klart bedste tid, men ikke er noteret for et klip ved post 14 og dermed blev diskvalificeret. Den enes død den andens brød. Camilla Søgaard kørte også en fin mellemdistance trods et par styrt undervejs og blev delt nr. 14 - 2,12 min. efter Nina.

Hos herrejuniorerne kom alle danskere i mål efter nogle løb hvor defekter har præget billedet lidt for meget. Conor Klingenberg blev bedste dansker som nr. 38, 10 min. efter vinderen, Krystof Bogar fra Tjekkiet. Andreas Proschowsky blev ramt af en punktering efter post 5, på et tidspunkt hvor han blot var 11 sek. efter Bogar, så forståeligt nok ærgede han sig en smule efterfølgende.

Hos de voksne herrer genvandt finske Samuli Saarela guldet fra 2011 efter en rimelig overbevisende præstation. Sølvet tog Anton Foliforof, Rusland, mens der var delt bronze mellem tjekken Jan Svoboda og finske Samuel Pökälä. Bedste dansker blev Michael Sommer som nr. 19 efter et meget fint løb. Sommer er bosat i Ungarn og kører naturligt nok en del MTBO løb på de kanter. At det er tæt understreges af at der kun er 2,08 min. op til top-6. Bjarke Refslund havde en del småbom og fik det aldrig helt til at rulle og måtte tage til takke med en placering om nr. 22. Der var hele tre finner i top-6 og 5 i top-9, det vidner om stor bredde.

Samtidig var det førstedagen af det 3. officielle VM for masters og her var der ligeledes danskere på podiet.

I D60 var der sølv til Ellen Brun Pedersen, OK FROS og bronze til Ellis Byrgiel Sommer, OK Øst Birkerød - mens Herluf Jensen, Svendborg OK fik bronze i H70.

Torsdag har eliten hviledag, mens masterdelen afvikler sprint ved Balatonsøen. VM for eliten forsætter fredag med den altid spændende stafet.

http://www.mtbo.hu/mtbwoc2012.php/