Skip to main content

Dansk podieplads til de danske damer

| Administrator | Nyheder 2012

En ikke helt optimal præstation gav en 6.plads

De danske damer førte stafetten en kort overgang, da Emma Klingenberg, Faaborg OK, var først ud af starten, op ad bakken, ind i skoven og ved 1. post. Men så faldt Emma lidt tilbage både placeringsmæssigt og hvad værre var tidsmæssigt. Jeg har endnu ikke fået snakket med hende, men det forlyder at hun ikke har bommet specielt, men følt det hårdt. Hun skiftede som nr 9 ca 3,15 efter førende Annika Billstam, Sverige.

5 hold skiftede indenfor 13 sek, og de store favoritter Sverige, Schweiz og Finland var med sammen med Frankrig og den helt store overraskelse, USA. Norge og Rusland var ca 1 min efter – og Tjekkiet var langt efter.

På 2.turen kom der betydeligt mere spredning. Svenske Helena Jansson trak lidt fra unge Judith Wyder, Schweiz, som dog alligevel holdt sig ca 1 min bagved – og de 2 fik skabt et hul på 2,15 til Norge og Rusland. Ida Bobach, Silkeborg OK, løb en fremragende 2. tur og skiftede som nr 5, kun godt 30 sek efter og med Frankrig som nr 6. Finland virkede tabt, da Merja Rantanen var mere end 3 min efter.

Schweiz bliver sikker verdensmester

Simone Niggli havde fået det serveret som hun ønskede, kun ca 40 sek op til unge svenske Tove Alexandersson. Allerede ved 1.radiopost var Simone da også i spidsen – og den holdt hun bare, og øgede endda støt og roligt, så at de 3 schweizere kunne løbe jublende i mål 2,24 foran Sverige.
Bagved var der hård kamp om bronzen hvor Anne Margrethe Hausken, Norge og Tatiana Ryabkina, Rusland skiftedes til at føre. Men Maja Alm, OK HTF, nærmede sig og ved post 9, en TV-post, kunne man se, at Maja var kun 18 sek efter Hausken – og faktisk havde ryggen på hende. Desværre må man næsten sige, for da post 10 var en gaflingspost, kom Maja for meget efter Hausken, før hun fik rettet op. Det skabte usikkerhed hos Maja, der faktisk satte 2 min til Hausken, der til gengæld næsten var nået op til Ryabkina. Og ved publikumsposten så de danske tilskuere med bekymring en stærk Minna Kauppi, Finland, der havde bragt Finland tilbage i kampen om podiepladserne. Og Minna gjorde det minsandten, overhalede Maja på den sidste sløjfe, så at Danmark sluttede på en bestemt godkendt podieplads som nr 6 – men alligevel skuffende, når de på et tidspunkt ca 15 min før mål var meget tæt på bronzevinderen. Men sådan er stafetløb – og det er altså verdens bedste orienteringsløbere, der kæmper om det.
I skrivende stund har jeg ikke set mellemtider eller gps-tracking, så kommentarerne er alene baseret på observationer fra stævnepladsen – og i skrivende øjeblik kan jeg så konstatere, at Søren Bobach skiftede som nr 7, og at Rasmus Thrane Hansen faktisk er løbet op som nr 4, måske endda nr 3 – eller vist lige nu. Jamen, jamen …
… fortsættes