Skip to main content

Brian Porteous ny IOF President

| Administrator | Nyheder 2012

Brittiske Brian Porteous blev i dag på IOF's General Assembly valgt til ny President for IOF efter en afstemning, hvor DOF's formand Helge Søgaard stillede op som eneste modkandidat.

Brian vandt med afstemningen med stemmetallene 24 mod 12. Alligevel fortryder Helge ikke sit kandidatur: "Jeg har en klar følelse af, at vi har skubbet udviklingen af IOF i den rigtige retning ved at tydeliggøre, at åbenhed og samarbejde med regioner og nationale forbund samt yderligere fokus på udviklingstiltag er vejen frem."

På kongressen blev det fremtidige VM-program ligeledes diskuteret, hvilket ikke endte med det forslag, som Danmark havde stillet sammen med de øvrige nordiske lande. I stedet blev det besluttet, at udvidde det nuværende program med en mix-sprint-stafet mod til gengæld at fjerne kvalifikationsløbene på lang- og mellemdistancen.

Sverige blev - som eneste ansøger - udpeget som arrangør af VM i 2016, der skal afvikles i og omkring Strömstad.

Flemming Hjorth Jensen, der sidder i IOF's map commision, modtog på kongressen "IOF's bronze pin of honour", mens Clive Allen modtog "IOF's silver pin of honour".