Skip to main content

Podieplads til de danske herrer

| Administrator | Nyheder 2012

En superpræstation af alle 3 gav en 6.plads

Hvor damerne måske skuffede sig selv og mange danskere, overgik de danske herrer nærmest sig selv med 3 flotte og stabile løb. Danmark var med helt fremme fra starten, hvor Søren Bobach var blandt de 3-4 første det meste af banen. Til slut blev der dog et lille hul, men Søren havde kontakt og skiftede som nr 7.

Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, løb 2. turen og det største drama kom næsten, da han var meget tæt på at tage det forkerte kort, dvs han tog det faktisk – ca 15 sek men nåede heldigvis at opdage det. Så løb Rasmus sig ellers med helt frem og var indimellem oppe som nr 4 og 5. Han skiftede som nr 6, små 2 min efter førende Tjekkiet, som havde Sverige umiddelbart efter – og kort efter fulgte Norge og Schweiz. Frankrig var var næsten 1 minut foran.

På 3.turen kom Tue Lassen, Faaborg OK, rigtigt godt fra start, og da Francois Gonon, Frankrig, bommede en af de første poster, var han pludselig sammen med Frankrig, ca 2½ min efter teten. Her blev det meget tæt, da Olav Lundanes, Norge, hurtigt lukkede hullet til Sverige og Tjekkiet, hvorimod Matthias Merz, Schweiz, satte mere end 1 minut til. De 3 første lå meget tæt – og meget overaskende var det hele tiden Jan Prochazka der førte ved alle poster, og det var så også sensationelt ham, der løb guldet hjem til Tjekkiet foran Norge og Sverige.

Tue kunne ikke helt følge Gonon i mål, men var alligevel ikke mere end ca 15 sek efter, på en meget fortjent 6.plads – og drengene var jublende glade for at de endelig havde slået til – alle sammen, havde fulgt taktikken og så virkelig havde været med inde i kampen hele vejen. Der var et pænt hul til nr 7 Letland.

Så et kæmpe til lykke til drengene, til hele det danske hold og til dansk orientering. En medalje, 3 podieplaceringer og mange flotte præstationer af de unge løbere – en indsats der lover godt for fremtiden. Der vil ikke lige komme en nærmere opfølgning på reportagen, da jeg nu vender hjemad – i rigtigt godt humør!!