Skip to main content

Ida Bobach bliver en flot nr 4\t

| Administrator | Nyheder 2012

De andre danskere havde ikke nogen stor dag

Idas flotte præstation

Ida Bobach var i den grad tæt på at vinde en medalje, men måtte ”nøjes med” en flot, flot 4. plads. Ida løb et godt og stabilt løb og var med helt fremme fra start af, men dog ca 1½ min efter suveræne Minna Kauppi, Finland, der helt fra start lagde sig suverænt i spidsen og vandt med mere end et ½ minut foran svenske Tove Alexandersson, der var næsten 1 minut foran Tatiana Ryabkina, Rusland. Ida var nr 6 på første radiopost, men til næste radiopost er Ida bare hurtigst – faktisk 39 sek hurtigere end Minna Kauppi – og hun ligger her nr 3 sammenlagt. Men så sætter Ida faktisk et helt minut (til Minna Kauppi) på post 13 og hun siger selv bagefter, at hun følte sig lidt usikker på kurverne i forhold til kortet og nok svajede lidt, og måske i det hele taget løb lidt for defensivt på den sidste del, hvor hun også sætter godt 1 minut til medaljetagerne. Men Ida var glad – og med god grund, det var bare de små marginaler der denne gang var imod.

Signe og Maja med sekundære placeringer

Signe Klinting endte som nr 22 efter et rimeligt løb, men som Signe selv sagde, var hun pludselig i en situation, hvor hun skulle leve op til sine hidtidige toppræstationer. Hendes egen ambition var top 20, men pludselig lignede det mere! Derfor var hun mere nervøs end ellers, og da både sigt og løbbarhed var lidt dårligere end på kvalen, følte hun sig rigtigt meget på bagkant. Hun laver 2 store fejl, den ene allerede på 6’eren – og derefter fightede hun bravt. En plads som nr 22, 7,49 efter Minna Kauppi, er dog mere end godkendt, og Signe har indtil videre lavet et forrygende VM.

Maja Alm mistede en top 10 placering med et 5-6 min bom på post 13 – som Ida også havde lidt problemer med. Maja ligger nr 8 på første radio og nr 12 på anden radio, men et katastrofalt bom på post 13, hvor hun simpelthen læser terrænet helt forkert fordi hun er på et forkert plateau –og så er løbet kørt. Maja slutter som nr 28, 9,25 efter, og langt under hendes niveau. Maja ærgrede sig selv, fordi hun havde følt sig godt oplagt i dag – i modsætning til i går, men nu glæder hun sig rigtigt til hviledagen som de andre piger.

Tue Lassen en lidt skuffende nr 25

Tue Lassen endte som nr 25 efter et stort set ganske fornuftigt løb, hvor han dog ikke følte sig helt på mærkerne, men alligevel var godt tilfreds med indsatsen. Han sætter vel i alt ca 2 min, og heraf ca 1 min på 3. sidste posten, hvor han bare satsede lidt for meget! Først i at gå lige på posten og dernæst ved ikke at få sig læst ordentligt ind – og 1 minut koster rigtigt mange placeringer. I den hårde konkurrence er ½ min næsten lig med 5 pladser, og da Tue satte i hvert fald 1½ min på sidste sløjfe, ville han have været omkring top 10 på en dag hvor han ikke helt ramte formen. Tue var skuffet, men fattet – og kunne bare konstatere, at den overraskende verdensmester Edgars Bertuks fra Letland er en løber Tue næsten altid har ligget side om side med. Han har bare i den grad ramt formen her til VM, med først en heatsejr på langdistance kvalen, og dernæst ramte han dagen med et uhyre stabilt løb med højst nogle 10 sek tidstab og stort set i top 3 hele vejen. Tue glæder sig til hviledagen – og håber at han rammer dagen på torsdag.

Søren Bobach nåede kun til post 1, hvor han faldt så uheldigt, at en gren trængte dybt ind i hånden lige ved siden af en gammel skade fra testløbne. Det blødte kraftigt, og selv om han prøvede at fortsætte – kunne han ikke holde fokus, og besluttede at løbe hjem. Ærgerligt, men den gode nyhed er, at han er helt klar og tændt til stafetten på lørdag.

Kvindernes finale

Som nævnt var Minna Kauppi aldeles suveræn, fra start til mål – og Tove Alexandersson var næsten ligeså suveræn 2’er. Hun blev dog hjulpet noget af et mere end spektakulært bom af hjemmebanefavoritten Simone Niggli, som efter 1.radiopost lå nr 2 kun 15 sek efter Minna – men på post 8 satte hun ca 2½ min til ved en kæmpe parallelfejl. At hun alligevel var ved at kunne true Ida, fortæller noget om hendes fantastiske løbestyrke. Hun sluttede således som nr 5.

Mændenes finale

Som nævnt ovenfor blev lettiske Edgars Bertuks en ligeså overraskende som fortjent vinder, 5 sek foran evigt unge Valentin Novikov, Rusland, der faktisk var foran få poster før mål, og kun 1 sek efter på 4. og 3. sidsteposten – så han fik endnu en sølvmedalje til samlingen. Bronzen gik til schweiziske Fabian Hertner, der ganske snært holdt de to franskmænd Thierry Gueorgiou og Francois Gonon et par sekunder bag sig ved dagens hurtigste opløb. Det blev således ingen af de 2 store favoritter Thierry Gueorgiou eller Olav Lundanes, Norge der løb med guldet, og det var tydeligt at især franskmanden manglede det ekstra gear han ellers altid har haft, pga sin kun nyligt overståede skade. Han var såmænd taknemmelig for at kunne være med på højeste niveau igen.

Nu bliver der en fortjent hviledag til både løbere og arrangører før langdistancefinalen på torsdag, hvor vi er repræsenteret ved Signe Klinting og Ida Bobach hos damerne, og Rasmus Thrane Hansen, Rasmus Djurhuus og Tue Lassen hos herrerne.

Resultater
Men\t6,5 km
1 Edgars Bertuks LAT 36:45 0:00
2 Valentin Novikov RUS 36:50 +0:05
3 Fabian Hertner SUI 37:10 +0:25
4 Thierry Gueorgiou FRA 37:15 +0:30
5 Francois Gonon FRA 37:18 +0:33
6 Peter Öberg SWE 37:22 +0:37

25 Tue Lassen DEN 40:33 +3:48

Women\t5,5 km
1 Minna Kauppi FIN 37:37 0:00
2 Tove Alexandersson SWE 38:09 +0:32
3 Tatyana Riabkina RUS 39:03 +1:26
4 Ida Bobach DEN 39:52 +2:15
5 Simone Niggli-Luder SUI 40:00 +2:23
6 Annika Billstam SWE 40:07 +2:30

22 Signe Klinting DEN 45:26 +7:49
28 Maja Alm DEN 47:22 +9:45

http://woc2012.ch/en/live-centre.html