Skip to main content

Langdistancefinalen

| Administrator | Nyheder 2012

Største danske forhåbninger til Ida Bobach

Så er der kun ca 1 time til WOCs sidste individuelle finale begynder - og vejret i Lausanne er strålende, men temmelig varmt til den store fysiske udfordring på langdistancen.
12,4 km skal kvinderne løbe med 370 m stigning og en forventet vindertid på 80 min.

Sidst startende er Minna Kauppi, Finland kl 13,46 og dvs vinderen kendes sandsynligvis kl godt 15 - og det kan meget vel være Minna, som viste skræmmende styrke på mellemdistancen. Simone Niggli, Schweiz starter som den næstsidste, og der er ingen tvivl om at hun vil kæmpe til det yderste for at revanchere sig fra sit fatale bom på mellemdistancen, og min personlige opfattelse er at Simone nok vil vinde.
Ida Bobach, Silkeborg OK, starter kl 13,37, og med den stabilitet og styrke hun har vist hidtil, er det bestemt ikke urealistisk at regne med en podieplacering til Ida, ... mindst!
Signe Klinting, Fif Hillerød OK starter kl 12,40 og med den sikkerhed Signe har vist indtil videre, er det ikke urealistisk at tro, at Signe vil kunne komme til at sidde i den "røde stol" som foreløbig nr 1!! Vi får se.

Hos herrerne, der skal løbe 18,3 km med 450 m stigning er første start kl 12,02 og vindertiden er beregnet til 96 min. Sidst startende er Verdensmesteren fra mellemdistancen, Edgars Bertuks, Letland, som ovenpå sine hidtidige præstationer til dette VM bestemt ikke skal afskrives når konkurrencen forventeligt er slut lidt i 16. Største favorit er dog ubetinget Olav Lundanes, Norge, som her været skræmmende stærk hele foråret og som i den grad sikkert gerne vil vise de norske farver til et hidtil meget skuffende VM for Norge, der end ikke har en podieplacering endnu. Lundanes er også min personlige favorit, og sandsynligvis vil den største trussel komme fra de schweiziske herrer, Matthias Merz og Fabian Hertner - og muligvis den unge Matthias Kyburz, som vandt guld i sprinten. Det bliver utvivlsomt spændende hvem der har de bedste kræfter.

Hos danskerne starter Rasmus Thrane Hansen meget tidligt, kl 12,08 - og 3 dages pause har sikkert gjort ham godt, ligesom Rasmus Djurhuus med en start kl 12,41 helt sikkert også er sulten efter at komme igang, og forhåbentlig er hans let forstuvede ankel helt klar. Størst forhåbninger er der til Tue Lassen med en starttid 13,32, og han hare hetl sikkert også brugt hviledagen til at komme til hægterne. Han skuffede sig selv og os andre på mellemdistancen, men havde et par dage, hvor fysikken ikke helt ver på toppen - og det sksal den bare være her til langdistancen. På en god dag klarer Tue nok en top 10 placering, og det skal blive spændende at se hvor frisk han er i dag.

Hele konkurrencen kan følges med gps-tracking, mellemtider mm på arrangørernes hjemmeside.

http://woc2012.ch/en/live-centre.html