Skip to main content

5 ud af 6 i mellemdistance finalen

| Administrator | Nyheder 2012

Overbevisende præstationer af Signe Klinting, Ida og Søren Bobach

Endnu en god dag for Danmark, og så var det alligevel ikke alle ting der lykkedes lige godt. Christian Bobach, Silkeborg OK missede kvalifikationen, havde sågar fejlklip og var slet ikke tilfreds med sit løb, der alligevel ikke havde rakt til en finaleplads. Maja Alm, OK HTF, lavede en stor fejl tidligt på banen, og var nødt til at løb e stærkt på den sidste del for at sikre kvalifikationen og Tue Lassen, Faaborg OK, var på ingen måde tilfreds med sin præstation, hvor han også følte han måtte kæmpe for kvalifikationen til sidst. Både Maja og Tue kvalificerede sig dog rimeligt komfortabelt som hhv nr 10 og 11, men fornemmelsen var ikke god.

Damernes løb

Det var den til gengæld hos Signe Klinting, Fif Hillerød, der imponerede stort ved at blive nr 3 i sit heat foran flere prominente navne. Signe havde endda været noget nervøs, da hun så kortet og banen – mange poster og et diffust tæthedsbillede. Men hun holdt hovedet koldt og orienterede sikkert – og gennemførte uden større fejl. Som hun selv sagde: ”det er en herlig fornemmelse, at både teknik og fysik passer sammen, når man tidligere har været begrænset af fysikken” – og selv om hun i mål syntes, at hendes tid var lidt langsom, og hun var en af de allerførst startende, så var tiden rigeligt god!!

Ida Bobach, Silkeborg OK, løb endnu en stensikker kvalifikation og blev nr 4 i sit heat. Ida lavede nogle fejl tidligt på banen, der gjorde hende usikker, men da først hun var kommet ind på kortet, gik det rigtigt fint – og hun var rimeligt tilfreds med sit løb som helhed.

Maja var ikke tilfreds og lavede 2 store bom tidligt på banen og det kørte bare ikke rigtigt. Hun stressede lidt og først da hun decideret sagde til sig selv: ”tag dig nu sammen og gør det du kan/skal”, så lykkedes det – og til sidst løb hun endda et minut ind på Simone Niggli som havde overhalet hende, og det gik jo!!

Herrernes løb

Søren Bobach, Silkeborg Ok, ydede endnu en fortræffelig præstation ved at blive nr 5 i sit heat og løb et godt og stabilt løb, hvor han især på den sidste del havde meget små tidstab til de 2 store favoritter i hans heat, franske Thierry Gueorgiou og norske Olav Lundanes. Det skal blive spændende at se, om Søren kan fortsætte sin opadgående kurve.

Tue Lassen havde en dårlig dag! Han følte sig uoplagt fra starten og selv om stræktiderne viser, at han ligger med helt i toppen efter de første 4-5 poster, havde han en dårlig fornemmelse. Han følte meget ”modstand” i både terræn og tætheder, som han ikke kunne afkode – og han følte virkeligt at han måtte kæmpe og han følte sig ikke sikker på noget som helst. At stræktiderne så viser, at han aldrig var i fare, viser på den anden side, at han har et stort potentiale på en god dag.

Christian Bobach, Silkeborg OK, vidste, at han skulle kæmpe for at kvalificere sig, og da han ikke var helt sikker på fysikken, oversatsede han nok lidt teknisk og fik aldrig et rigtigt flyd. Han var hele tiden nødt til at korrigere lidt og følte sig slet ikke sikker på tæthederne – og hans fejlklip kom tidligt på banen, hvor 2 poster stod meget tæt ved næsten samme detalje, men som Christian selv siger: ”det er selvfølgelig utilgiveligt ikke at få checket kontrolnummeret”. Christian lavede senere en stor fejl og flere mindre, og det var kun en lille trøst, at hans tid alligevel ikke havde rakt til at blive mere end nr 23! Han var meget, meget skuffet.

Kvalifikationen som helhed – og morgendagens finaler

Igen kvalificerede alle de ”store” navne og favoritter sig sikkert, og det var vel kun Rusland af de store lande, der måtte sige farvel til både 1 herre og en dame. Især var det dejligt at se den franske superstjerne Thierry Gueorgiou tilbage som klar og tilsyneladende uanstrengt heatvinder, og det skal blive rigtigt spændende at se kampen om guldet med norske Olav Lundanes og måske ikke mindst verdensmesteren fra 2010, norske Carl Waaler Kaas, der har boet det sidste års tid i Schweiz. Men dertil kommer naturligvis de schweiziske løbere, der dog ikke var specielt overbevisende i dag – og både russiske Valentin Novikov og svenske Peter Öberg er altid farlige outsidere. Det skal også blive spændende at se, om Tue kan ryste dagens lidt dårlige fornemmelse af sig – og om Søren endnu engang kan overgå sig selv!!

Hos damerne er Simone Niggli, Schweiz, naturligvis storfavorit igen, igen – men finske Minna Kauppi er altid farlig, ligesom russiske Tatiana Ryabkina og den nye svenske stjerne Tove Alexandersson. Og så er der jo lige Ida, som er forsvarende viceverdensmester, og Maja, som helt sikkert hare potentialet, så det bliver en rigtigt spændende dag i morgen.

Starttiderne i morgen er for kvinderne fra kl 12,01 – og sidst startende er Simone Niggli 13,29. Danskernes starttider er:
12,35\tMaja Alm
13,09\tIda Bobach
13,13\tSigne Klinting

Herrerne starter kl 13,41 – og sidst startende er Carl Waaler Kaas kl 15,09. Danskernes starttider er:
14,07\tTue Lassen
14,41\tSøren Bobach

Der vil blive live internet tv og gps-tracking, så det bliver en spændende eftermiddag!!

http://woc2012.ch/en/live-centre.html