Skip to main content

Ida Bobach slog dem alle

| Administrator | Nyheder 2011

Denne gang vandt hun The Orienteering Achievement of 2011

Med mere end 3000 afgivne stemmer fra 50 lande er World Of O's afstemning nok den største og mest repræsentative afstemning om den bedste orienterings-præstation. I det perspektiv er det imponerende, at Ida Bobach, der sidste år blev nummer to kun lige akkurat slået af Simone Niggli, i år ikke blot igen blev nomineret, men også vandt med en meget stor margin. Hun fik 31% af samtlige stemmer hos kvinderne, mens Helena Jansson, SWE, blev nummer to med 16% af stemmerne.

Resultaterne er da også til at få øje på. Ikke nok med, at hun gjorde rent bord ved junior-VM med tre guld på de individuelle distancer, men - som de fleste vel er klar over - fik hun overraskende også en sølvmedalje på mellemdistancen ved senior-VM i Frankrig. I et interview med World Of O i anledningen af udnævnelsen, fortæller Ida, at JWOC var det primære mål i år. Men præstationerne ved World Cup løbet i området sidste år, træningssamlingen i Clermont Ferrand samt den store opbakning fra landsholdsgruppen var med til at hjælpe med at tro på et godt resultat ved VM.

Hos herrerne var det - ikke overraskende - Thierry Gueorgiou med tre guldmedaljer ved VM, deriblandt den længe eftertragtede stafet-medaljer. Han fik over halvdelen af alle stemmerne hos herrerne; de 6 øvrige nominerede måtte nøjes med at dele resten.

http://news.worldofo.com/2011/12/15/gueorgiou-and-bobach-orienteering-achievement-of-2011/