Skip to main content

EM i Tisvilde - for jernbanefolk

| Administrator | Nyheder 2011

Bjarne B. Jensen fortæller om et

Som hos politiet, forsvaret, skovvæsenet mm, løbes der også konkurrence-orienteringsløb inden for jernbanerne og i denne uge er "Danske jernbaners fritidsforbund" vært ved de 5. Europamesterskaber i orienteringsløb for jernbaneansatte, også kaldet USIC (Union Sportive Internationale des Cheminots) Championship i Tisvildeleje i Nordsjælland.

Tolv landshold er tilmeldt mesterskaberne, heriblandt stærke o-nationer som Finland, Norge, Schweiz og Rusland, men også mindre kendte som Belgien, Holland og Bulgarien.
Der konkurreres i H21/D21 og H45/D45 samt stafet. Stævneugen indledes med ankomst (pr. jernbane) og indkvartering på Skt. Helene i Tisvildeleje tirsdag og onsdag og så kører stævnet elles med "map training" i Gribskov torsdag, den individuelle konkurrence er fredag i Tisvilde Øst, og stafetten lørdag i Tisvilde Vest.
Ugen byder også på kulturelle oplevelser som en udflugt til Tivoli samt en tur med Dampskibet "SS Skjelskør" fra Frederikssund.

Det danske jernbanelandshold er som regel uden chance for medalje ved sådanne mesterskaber, men denne gang på hjemmebanen i Tisvilde Hegn er muligheden der. Tidligere nordisk juniormester, militær verdensmester og mangedobbelt dansk mester, Jens Jørgen Hansen stiller op i H 45. Desuden har et par af de stærke kvindeløbere en god mulighed. Marianne Kirkegaard fra Tisvilde Hegn OK, og Malene Løkke fra Køge OK er nok de 2 der på papiret har den største medaljechance.
Den sportslige afvikling af stævnet er lagt i hænderne på Niels Aabye, Ballerup OK, Frank Sandgreen FSK, Max Prang Fredensborg OK og Bjarne B jensen HSOK, da ingen o-klubber i omegnen kunne binde an med stævnet, der jo præcist rammer ind i samme weekend som DM Mellem/Midgårdsormen.

http://www.usic-sports.eu/