Skip to main content

Juniortestløb med udfordringer

| Administrator | Nyheder 2011

Og relativt lange vindertider på sprinten

Første testløb i sprint fredag aften i Hørby skoleby i Hobro blev udfordret både før og efter start.

Et lastvognsuheld ved Vejle hindrede tre biler med deltagere fra Sjælland i at nå frem til tiden og starten kunne ikke udsættes på grund af den efterfølgende afdeling af Dansk Park Tour. Gode råd var dyre, men deltagerne nåede frem og fik mulighed for at løbe, men ikke på deres oprindelige starttider. Dermed får de ikke points til ranglisten, Combineering Cup, men resultaterne kan tælle med i udtagelsen til landsholdene. De berørte deltagere er registreret med koden NC i resultatlisten.

Ude på banerne var der også betydelige udfordringer, men af den mere normale slags. ”Det var nok et af årets mest krævende sprintløb”, fortæller juniorlandstræner Bjarne Hoffmann, ”Og vindertiderne var da også noget længere end vi havde estimeret”. Banerne gik dels i traditionelt sprintteræn og dels på stejle skrænter, som kreaturer og regnen havde gjort godt mudrede. Man skulle ofte skifte mellem forskellige typer af orientering. Derudover var løberne så orienteringsmæssigt pressede, at stort set ingen fandt det optimale vejvalg på et langstræk sidst på banen. Da seniorerne med Claus Bloch og René Rokkjær – begge OK PAN Århus – i spidsen, senere løb stort set samme baner i Dansk Park Tour, blev det da også i markant bedre tider. Særligt D 20 passerede et krævende parti, hvor den stejle skrænt tillige var skovbevokset og havde dårlig sigtbarhed.

I D 20 blev det den ventede sejr til Ida Bobach, Silkeborg OK, der i det krævende terræn var klart foran den anden forhåndsfavorit, Emma Klingenberg, Faaborg OK, der igen klart distancerede de øvrige. I D 16 imponerede Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, trods at hun var blandt de forsinkede deltagere. Hos herrerne måtte Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde, indkassere et sjældent nederlag, da han havde de to Århus 1900-løbere Anders Ekhard Edsen og Jakob Dybdal Abrahamsen henholdsvis 10 sekunder før og 10 sekunder efter sig. Allerhurtigst var dog Thor Nørskov, OK Øst Birkerød, der var blandt de forsinkede startere. Magnus Dewett, OK SNAB Vejle, tog en flot sejr i H 16. Alle resultater kan ses via linket nedenfor.

Lang distance i Rebild
Lørdag havde alle deltagere mere lige vilkår, da de henholdsvis så og genså Rebild Bakker og Vælderskov, hvor stafettriumferne blev vundet sidste sommer. Terrænet er kendt for den heftige kupering og dermed krævende vejvalgsorientering. Trods det var der i flere af klasserne begrænse spredning og der blev bommet friskt undervejs. Således bommede Miri Thrane Ødum en del på første post i D 16, men fik løbet sig op til sejr. Amanda Falck Weber lå side om side med Miri ved publikumspassagen ca. 15 minutter før mål, men var 5 minutter efter ved målgang.

I H 16 lå 4 løbere inden for 1,5 minut. Her trak Mikkel Aaen det længste strå. Ida Bobach tog den ventede sejr i D 20, men blot 6 poster før mål havde Emma Klingenberg faktisk bedre tid og var blot 55 sekunder efter i mål. Fantastisk glædeligt at følge, hvordan Emma kommer bedre og bedre med efter skadesperioden. Søster Ita tog tredjepladsen, men var dog nogle minutter efter de to første.

I H20 var Marius Thrane Ødum som ventet bedst, men slet ikke så suverænt, som man kunne have troet efter Marius’ flotte præstation i Frankrig for tre uger siden. Bjarne Hoffmann fortæller, at det blev til et enkelt bom for Marius, samt at det ikke så ud til, at han havde ramt helt rigtigt på flere af vejvalgsstrækkene. Andreas Hougaard Boesen og Thor Nørskov var henholdsvis ca. et og to minutter efter.

De bedste resultater ses nedenfor, mens alle øvrige resultater vil kunne findes via linket, når de travle juniortrænere og arrangører er hjemme fra skoven.

D16 5,8 km 160 m stigning (2,8 %)
1.\tMiri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød 51,50
2.\tNicoline Tillingsøe, Tisvilde Hegn OK 54,56
3.\tAmalie Tripax, OK Roskilde 55,34
4.\tAmanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK 56,46

D20 7,5 km 365 m stigning (4,9 %)
1. Ida Bobach, Silkeborg OK 60,00
2. Emma Klingenberg, Faaborg OK 60,51
3. Ita Klingeberg, Faaborg OK 69,31

H16 7,5 km 17 225 m stigning (3,0 %)
1. Mikkel Aaen, Farum OK 53,01
2. Magnus Maag, Søllerød OK 54,13
3. Thomas Knudsen, OK MElfar 54,21
4. Magnus Dewett, OK SNAB Vejle 54,27

H20 12,4 km 495 m stigning (4,0 %)
1. Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød 82,09
2. Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde 83,15
3. Thor Nørskov, OK Øst Birkerød 84,16


Søndag afvikles sidste testløb med mellemdistance i legendariske Gjern Bakker, der forventes at trække de sidste søm ud af de håbefulde juniorer.

http://elite.do-f.dk/elite/arkiv/2011/JWOC_EYOC_Test_2011.asp