Skip to main content

Juniortestløbene er afviklet

| Administrator | Nyheder 2011

Nu afventes trænernes votering

Søndag afvikledes det sidste af testløbene til Junior-EM (EYOC) og Junior-VM (JWOC). Mellemdistanceløbet i Gjern Bakker bød på vanskelig orientering i det kuperede og uoverskuelige terræn. Banerne var henlagt til skovens sydvestlige del omkring Troldhøj, hvor bunden er tung og sigtbarheden mange steder er dårlig. Det var i det område, den sidste del af VM-mellem finalen gik i 2006 – og hvor flere medaljer skiftede ejermænd.

Tendensen fra lørdagens løb holdt med de samme løbere på de bedste pladser. ”Trods det vanskelige terræn, blev der præsteret flere rigtigt flotte tider”, fortæller juniortræner Bjarne Hoffmann. ”Weekenden her har været en rigtigt god bekræftelse af, at løberne er både teknisk og fysisk, hvor de skal være". Største overraskelse var, at Nikoline Tillingsøe, Tisvilde Hegn OK, vandt en suveræn sejr i D 16 og at Agnes Jonsson, Søllerød OK, erobrede andenpladsen.

Resultaterne kan ses på stævnets hjemmeside, som nås via linket nedenfor. Nu går juniorlandstrænerne Emil Thorsen og Bjarne Hoffmann i gang med at votere og i morgen, mandag, forventes holdene til såvel JWOC som EYOC at blive offentliggjort på DOF´s hjemmeside. EYOC-holdet udtages af den nyudnævnte U 16-træner, Gry Johannsen.

Allerede fra nu på torsdag udnytter både junioreliten og U-16 gruppen den forlængede Kr. Himmelfartsweekend. JWOC-holdet rejser på pre camp i Polen for at pudse teknikken af i JWOC-relevant terræn. Holdet skal bo på samme hotel som de skal bo på under JWOC og skal løbe i terrænerne lige nord for Wejherowo, hvor Baltic Cup netop er afholdt – og hvor polakker og svenskere havde testløb. Holdet skal løbe banerne derfra og kan også glæde sig til en lækkerbisken af en langdistancebane lagt af årets KUM-banelægger, Flemming Jørgensen, der også bl.a. var banelægger ved VM Lang for seniorer i 2006. Derefter er der 4 ugers finpudsning af formen før det går løs primo juli - til den tid i skovene lige syd for Wejherowo.

EYOC-holdet tager sammen med en udvidet U 16-gruppe til Göteborg, hvor det står på træning i krævende nordisk terræn. EYOC afvikles i Tjekkiet 23-26. juni.

De tre testløb var for H 17-20 og D 17-20 også løb i ranglisten, Combineering Cup. Her fastholder Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde, førstepladsen gennem stabile præstationer, mens Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, rykker tættere på med førstepladser lørdag og søndag. I pigernes rangliste er Ida Bobach, Silkeborg OK, urørlig, mens Emma Klingenberg, Faaborg OK, nu rykker op gennem rækkerne. Næste løb i Combineering Cup er DM Mellem i Grønholt Hegn sidst i august.

http://elite.do-f.dk/elite/arkiv/2011/JWOC_EYOC_Test_2011.asp