Skip to main content

Landsholdene på hård træningslejr

| Administrator | Nyheder 2011

19 juniorer og 11 seniorer på træningslejr i Blekinge


Traditionen tro er Danmarks bedste orienteringsløbere samlet til træningslejr i Påsken. Med Ronneby OK’s rummelige klubgård som center, stod menuen på spændende orientering i krævende terræn.

Der findes primært to terræntyper i Blekinge, detaljerigt kystteræn med åbne klipper og mere stenet og riset skovterræn. Træningerne var primært henlagt til sidstnævnte terræntype. For seniorerne er det en fin anledning til at træne i at holde retningen i stenet og til dels tæt terræn, da dette er en teknik, der ventes at blive vigtig at beherske ved VM i Frankrig senere på året. For alle er det værdifuld træning i at læse kort og holde flyd i stenet terræn. Ofte er det bedst at stoppe op og læse kortet grundigt, da man let kommer ud af kurs. En af træningsformerne var det klassiske korridorløb, hvor kortet er fjernet på begge sider af korridoren og løberne derfor skal være omhyggelige med at læse de terrængenstande, som er synlige i korridoren. Når man efterfølgende læser GPS-sporet ind på kortet, kan man umiddelbart se, om man er lykkedes med øvelsen.

Torsdag morgen havde juniortræner, Emil Thorsen en overraskelse til sine løbere: Resultaterne på forårets 5.000 meter test har ikke været tilfredsstillende, så alle juniorer skal stille til test på 5.000 meter på det lokale atletikstadion. Trods den tunge træning i de foregående dage, blev der løbet på flere gode tider og det er en god variation fra den tunge terræntræning at komme ind og løbe hurtigt på bane. Og det er ikke mange juniorlandshold, der oplever at have et helt seniorlandshold til at heppe på sig som det skete denne solbeskinnede formiddag i Olofström. Torsdag eftermiddag var de sejeste ude på langstræksbane på kurvekort på Boafalls Backe lige uden for Olofström.

Vel hjemvendt fra træning var det for et antal af juniorerne tid for træning i lanciers, mens andre gjorde sig klar til at sidde klistret til computeren, dels for at følge resultaterne fra Påskeløbet og dels følge de tre første ture på Stigtomtakavlen live med speakerlyd og on line resultater.

Årets største bifald
Aftenens højdepunkt var dog fejringen af Torben Utzons 20 års jubilæum som centerleder. I alle årene har Torben været ikke bare påskelejrens, men utallige andre træningslejres midtpunkt, med sikker styring af logistik, indkvartering, forplejning – og ikke mindst – økonomi. Et øredøvende bifald viser, at deltagerne forstår at sætte meget stor pris på indsatsen og ser frem til de kommende år med Torbens unikke indsats.

Træningslejren fortsætter til lørdag, hvorefter juniorerne og nogle af seniorerne fortsætter til den svenske eliteserie, der afholdes søndag og mandag ved Huskvarna.