Skip to main content

Påskesamling med læring for alle

| Administrator | Nyheder 2011

Og nu fortsætter juniorer og seniorers program hver for sig

”Tak for en flot træningsindsats. Det er en fornøjelse at se, hvordan seniorer og juniorer har inspireret hinanden. Herfra bliver programmet forskelligt for de to landshold, men det er helt sikkert at der kommer flere fælles junior- og seniorsamlinger i fremtiden. Men sørg for at passe den daglige træning. Det er i dagligdagen, vi lægger grunden for at nå verdenstoppen” var afskedsordene fra Landstræner Lars Lindstrøm, før alle atter tog hver til sit. Seniorernes vigtige konkurrencer er World Cup midt i juni, men grundlæggende er det træningen frem mod VM i Frankrig i august, der er seniorernes fokus. For juniorerne er det i første omgang weekendens Silva Junior Cup, det gælder. Den afholdes sammen med eliteserien i Huskvarna. Derfra er der en måned til testløbene i Nordjylland og så ligger junior-VM i Polen i starten af juli måned.

Påskecenteret blev løbsmæssigt afsluttet med kombination af o-intervaller og stafettræning i et fint, letløbt terræn vest for Mörrum. Man kunne ikke se trætheden på deltagerne, da der virkeligt blev gået til den på intervallerne og der var mange tætte opløb om at stemple først på SI-enhederne, der markerede mål for de enkelte intervaller. Alle blev presset på deres o-teknik og de, der skal løbe Tiomila om en uge, blev mindet om, hvad man skal være skarp på, når man løber sammen med andre i det svenske terræn.

Sidste aften blev som altid markeret med den legendariske centerlasagne, hvorefter juniorer og seniorer gik hver for sig for at evaluere dagens træning og aftale det kommende forløb. For juniorerne handlede det om evaluering af, om de lykkedes med at gennemføre de planer, de havde lagt for, hvordan de skulle løbe de enkelte intervaller. ”Det handler om at bruge erfaringerne fra træningerne til at blive klogere på sin egen tekniske metode” som juniorlandstræner, Bjarne Hoffmann slog fast som konklusion på aftenens gennemgang.

Derefter fortsatte juniorerne med forberedelse til JWOC-stafetten i Polen til juli. De gamle kort over områderne er kendt og løberne havde haft som hjemmeopgave at lægge en stafetbane i Condes på kortet og indsende det til lederne før påskecentret. Der var enig om, at det ville blive en svær JWOC-stafet, hvis nogen af deltagernes bane skulle bruges og diskussionen om hvilket vejvalg, der var bedst i det kuperede terræn, gik livligt.

Billeder fra centeret kan ses på ”Påskecenter 2011” via linket nederst.

https://picasaweb.google.com/101693390306495895583/Paskecenter2011?authkey=Gv1sRgCIWJ75aDydnT7AE#