Skip to main content

Danske PWT-triumfer i Beijing

| Administrator | Nyheder 2010

Sejre til Ida Bobach og Rasmus Djurhuus

Her mod slutningen af sæson 2010 viser de danske eliteløbere igen tænder, nu ved Park World Tour i Beijing. Ida Bobach, Silkeborg OK, Emma Klingenberg, Faaborg OK, Zenia Hejlskov Mogensen og Rasmus Djurhuus, begge OK Pan, har deltaget i de 3 konkurrencer fra 23. til 27.oktober med ca 50 europæiske deltagere, heriblandt flere især mandlige topløbere.

At Ida Bobach også hører til blandt de bedste seniorløbere er ikke helt overraskende, men at hun skulle vinde alle 3 konkurrencer lå måske ikke helt i kortene - og at hun i 2 af de 3 konkurrencer blev fulgt til dørs af en anden dansk junior-løber Emma Klingenberg, viser det kæmpepotentiale der er i danske kvindeorientering i årene der kommer. Godt nok var den internationale konkurrence blandt kvinderne måske ikke så stor, men i de 2 sprintkonkurrencer var der tæt mellem de 2 unge danske løbere og langt ned til de næste.

Superpræstation af Rasmus Djurhuus
Hvis det kun var "lidt" overraskende at pigerne klarede sig så flot, var det en gedigen, men særdeles positiv overraskelse at Rasmus Djurhuus vandt den afsluttende, både teknisk og fysisk krævende bane på 2,4 km i de flotte omgivelser omkring Sommerpaladset. Og her var konkurrencen i hvert fald hård, når man konstaterer at nr 2 blev sprintverdensmesteren Matthias Müller og at der i øvrigt var flere prominente sprintløbere og VM-deltagere i top 10, og stor anerkendelse til Rasmus fra Øystein Kvaal Østerbø, der blev nr 7.

En perfekt international afslutning på 2010 for Rasmus, der til trods for en skadeplaget sæson alligevel har flere medaljer til årets DM-er, og han har hidtil vist sig at være skarpest på de lange distancer. Hermed sender han så et stærkt signal fra Kina til konkurrenterne i årets sidste danske ranglisteløb, AL-sprinten i Hillerød 13.10 og den lange Jættemil dagen efter.

At det så via billedet fremgår, at der også var pæne præmier, skader jo ikke!!

Resultater fra sidste konkurrence:

Herrer (2,4km, 130m)

1. Rasmus Djurhuus DEN 14:03
2. Matthias Müller SUI 14:29
3. Scott Frazer GBR 14:45

Kvinder (2,2km, 110m)

1. Ida Bobach DEN 16:02
2. Emma Klingenberg DEN 16:26
3. Nicole Scalet ITA 17:13

Og resultater, mellemtider mm fra alle 3 løb kan findes via nedenstående link

http://www.pwt.org/