Skip to main content

Forlænget tilmeldingsfrist til Påsken

| Administrator | Nyheder 2010

Per Eg Pedersen - stævneleder ved Påskeløbene fortæller:

Tilmeldingsfristen til årets påskeløb er ved at være nået, og med ca. 300 udenlandske deltagere oveni den danske deltagelse er det samlede antal omkring 1.500 løbere.

Også i årets løbsområde, Frederikshåb, har vinteren været til at mærke, hvilket har besværliggjort arbejdet for korttegnere og banelæggere. Med fleksibel hjælp fra Grafisk Forum i Horsens, der trykker løbskortene, har vi skubbet korttrykningen en lille uge, så der lige er lidt mere tid til den sidste finish for banelæggerne. Dette betyder at det har været muligt at forlænge tilmeldingsfristen med 3 dage, så sidste tilmelding er mandag d. 8. marts kl. 24.00. Herefter er der dog mulighed for at købe vakante pladser i begrænset omfang – ellers henvises der til de åbne baner.

Et af de markante områder i Frederikshåb Plantage er "Syvårs-søerne" som har den uvane at komme og forsvinde med forskellige mellemrum. De sidste par år har søerne været store, men sidste år begyndte vandet at falde igen, og arrangørerne håbede at vandet var trukket væk til Påskeløbet. Men efter denne vinter er det nok ikke gået så stærkt som forventet, så nu venter vi på at den sidste sne tør, så man igen kan vurdere omfanget af søerne, og dermed lave den sidste korttilpasning.

Ellers glæder arrangørerne sig til at tage imod de mange løbere, heraf udenlandske deltagere fra rekordmange lande. Foruden Danmark er der foreløbig tilmeldt løbere fra Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz, Rusland og Island. I sidstnævnte tilfælde er der tale om en international debut, idet Island først er ved at blive optaget i IOF – det internationale orienterings-forbund – bl.a. med dansk hjælp i form af Christian MacLassen der er bosat på Island.

Udover 3 varierede og spændende løbsdage, hvoraf første etape er delvis jomfrueligt område, kan løberne nyde den samme gode, store og praktiske stævneplads hver dag. Her vil der, udover de "sædvanlige" ting i år være ekstra service for børn og unge, idet de unge får deres eget område, hvor der bl.a. er et stort telt man kan opholde sig i, der er legeredskaber, fodboldbane, hoppeborg og mange andre ting man kan fordrive tiden på stævnepladsen med. Også børne-aktiveringen har gode forhold, ligesom der venter 3 spændende børnebaner, så der er tænkt på børn i alle aldre.

Men først og fremmest er Påskeløbene hyggeligt samvær med klubkammerater og o-løbere fra andre klubber. Klubsamværet foregår traditionelt i hytter, lejrskoler og andre steder hvor klubberne er samlet efter etaperne, men også på stævnepladsen kan man samles i klubteltet, der kan blive stående på samme plads alle 3 dage. Arrangørerne ser gerne at klubberne forhåndsreserverer plads til klubtelte, hvorefter arrangørerne kan indrette pladserne, og dermed undgå at klubtelt-områderne kommer til at fremstå så kaotiske.

På gensyn til Påskeløbene.