Skip to main content

COWI-ligaen i Sydkredsen afsluttet

| Administrator | Nyheder 2008

Allerlængst mod vest blev placeringerne i Sydkredsen afgjort.

Fra Gert Pedersen er modtaget:
"OK West stod for afviklingen af det sidste arrangement i Sydkredsens divisionsturnering for 2008, og de havde dels indgået aftale med Skov- og Naturstyrelsen om ordentligt terræn, dels indgået aftale med vejrguderne om ordentligt vejr på løbsdagen.
Skov- og Naturstyrelsen havde givet tilladelse til løb i Vejers Nord, og længere vestpå i Danmark kan man ikke komme til at benytte orienteringskort. Derfor var de grønne og gule farver i flittig brug på kortet: Enten tæt skov med fyrrekrat eller åbne klitter med marehalm, og banelæggeren Per Bovién havde løst opgaven, så der var en passende vekslen mellem de to terræntyper. Inde i fyrrekrattet fik løberne rimelige muligheder for at undgå de tætteste områder, men alligevel så vi rigelig stor forskel mellem de hurtigste og de langsomste på de svære baner. Det er vist sådan, at enten kan man den slags terræn, eller også kan man slet ikke. Imidlertid er der nok kun én vej ud af det problem: Deltag igen og igen. Til banelæggerens ros skal siges, at alle andre baner end de svære havde en meget fin tidsfordeling og ikke specielt mange udgåede løbere.
Vejrguderne havde også forstået aftalen, men havde læst lokalavisen, der fortalte at løbet skulle foregå om lørdagen. Derfor kunne det være et forfærdeligt vejr under konkurrencen. Regnen vekslede mellem silende og kraftig, mens vinden var væltende, ikke så meget inde i skovens læ, men i høj grad i den yderste klitrække.
Løbet dannede ramme om de sidste afgørelser i Sydkredsens divisionsturnering, og der blev rykket en smule rundt, så der er nye konkurrenter for klubberne næste år. OK Esbjerg vandt foran Fros/Melfar, og disse klubber løber i 2. division næste år. Efter en knivskarp afgørelse om tredjepladsen må Svendborg/OPI følge OK Syd til 3. division næste år.

I 2009 ser Sydkredsens divisioner således ud:
1. division: Odense OK, OK Snab, OK H.T.F., Faaborg OK
2. division: OK Gorm, Kolding OK, OK Esbjerg, Fros/Melfar
3. division: Svendborg/OPI, OK Syd, West/Ribe"

http://orientering.dk/west/westl%C3%B8b/2008/Vejers/Opned2008.htm