Skip to main content

Fantastiske danske GULD drenge ved MTBO VM

| Administrator | Nyheder 2008

Medaljefesten afsluttet med maner ved dagens VM stafet

Vor udsendte reporter, Mette Reick har netop sendt denne beretning fra dagens danske toppræstation i Polen:

Det danske landshold i MTB-O fik intet mindre end en drømmeafslutning på dette års VM, da Lasse Brun Pedersen, Torbjørn Gasbjerg og Søren Strunge i dag kørte en guldmedalje hjem på stafetten. Ordet nervepirrende skal gradbøjes i op til 8-9 grader for at beskrive stemningen på stævnepladsen i de sidste uudholdelige minutter før Søren Strunge mod alles forventning drejede om hjørnet som første mand i mål.

Lasse Brun Pedersen kører en absolut godkendt første tur, og kommer i mål som nummer fire i tiden 45.48, kun et halvt minut efter den førende russer. Det er på trods af, at Lasse Pedersen er røget i et bom i følgeskab med Allan Jensen, førstekøreren på det andet danske stafethold. Men Lasse formår alligevel at holde sig lige i hjulsporene af de førende ryttere og slutter altså sin tur som nummer fire i et meget tæt opgør mellem de forreste fem hold.

”Jeg laver en stor fejl tidligt på banen, men kører knaldhårdt på resten af vejen og får kontakt med teten lige før mål og kan derfor sende Torbjørn ud lige bag de forreste. Det var en hårdere kamp end forventet, men det endte efter planen”, siger Lasse Brun Pedersen.

Da Torbjørn Gasbjerg skifter ud på anden tur, er det med et fast besluttet blik i øjnene – der SKAL køres om metal nu. En sværm af danske supportere, med farmand Ove Gasbjerg i spidsen, står efter ca. 30 minutter foran tv skærmene og krydser alt, hvad de har for, at Torbjørn Gasbjerg har formået at sætte et par konkurrenter, så han kan stemple sig ind som en af de første på radioposten. Det lykkes desværre ikke. Håbet daler en smule i den danske lejr, da Torbjørn Gasbjerg kommer frem på skærmen som nummer seks. Søren Strunge oplever på dette tidspunkt deja-vu fra sidste års stafet, hvor han skulle ud og kæmpe for bronzen. Men sådan skulle det alligevel ikke blive. Fanden, eller en eller anden i hvert fald, har taget ved Torbjørn Gasbjerg ude på ruten, og ved publikumsposten fire minutter før mål, kommer han pludselig til syne som nummer tre! Søren Strunge stiller sig klar ved skiftezonen, og skal nu ud på den næsten umulige opgave det er at hente halvandet minut på guldet, der på dette tidspunkt kører på schweiziske hjul.

”Jeg laver en fejl i starten, men så klemmer jeg bare på for at minimere tidstabet. Og fra radioposten og mod mål kører jeg så vanvittigt stærk, at det lykkes at sende Søren ud med håb om medaljer”, siger Torbjørn Gasbjerg.

Der bliver krydset fingre, råbt, skreget, bidt negle og krammet flag på stævnepladsen, mens Søren Strunge kører rundt i skoven med holdets skæbne i sine hænder. Torbjørn Gasbjerg og Lasse Brun Pedersen har svært ved at sidde stille og bekræfter flere gange hinanden i, at det sgu nok ikke kan lade sig gøre. Hullet er for stort og konkurrenterne for skarpe. Forløsningen da Søren Strunges navn dukker op som nummer to ved radioposten efter 30 minutter, får derfor tårerne frem i øjnene på en stor del af den danske lejr. Desværre har Søren stadig 33 sekunder op til guldet som nu igen er skiftet til russiske hænder, mens schweizerne er ude af medaljekampen. Ved publikumsposten fire minutter før mål er Søren Strunge nu kun 18 sekunder efter guldet – så han henter altså tid. Men dog ikke nok til at nogen tør tror på, at han kan hente den stærke russer på den sidste lille sløjfe. Men miraklernes tid er så afgjort ikke forbi og et rødt/hvidt hav af ryttere og supportere eksploderer i råb og skrig, da speakeren annoncerer, at Søren Strunge er den første rytter på vej mod mål. Over målstregen bliver Søren overfaldet af sine holdkammerater – guldet er i hus og det fælles verdensmesterskab som dette stafethold i årevis har drømt om at realisere er endelig i deres hænder. Og oven i købet i en stafetfinale der blev en gyser til sidste bremsespor! Hårene har stadig ikke lagt sig på denne – om end subjektive - journalists arme.

”Jeg får overraskende kontakt med schweizeren allerede ved post 2, sætter ham og ser russeren ved post 3. Vi følges ad tre poster inden han slår et hul på et vejvalg og herefter kan jeg bare ikke få hullet lukket. På vej mod publikumsposten får jeg dog endelig hentet lidt på ham og herefter sker der det man ikke turde håbe på, at jeg tager de to rigtige vejvalg og russeren tager de to forkerte.”

”Jeg ser ret tidligt, at jeg ligger godt, og så klemmer jeg bare på og den får max gas. Vi kører hver vores vej fra publikumsposten, så jeg er faktisk ikke klar over om jeg fører eller ej, men nede i det sidste sving kan jeg høre, at danskerne er ellevilde og så ved jeg det er sket og den er der.”

Pigerne på podiet

Hvor alle havde håbet og forventet at drengene ville ligget med i toppen, så var forventningerne til pigerne knapt så høje. To af tre deltagere på stafetholdet er skiftet ud siden sidste års flotte sjetteplads. Men de danske piger leverede en drømmestafet og blev nr. 4.

Link til VM hjemmesiden med resultater m.m. herunder.

http://www.wgl.pl/domeny/mtbo-pl/woc.htm