Skip to main content

Lasse Brun Pedersen vinder VM-Guld til Danmark

| Administrator | Nyheder 2008

Fantastisk flot start på MTB-Orienterings VM for Danmark

Lasse Brun Pedersen, Ballerup OK vandt her til eftermiddag GULD medalje ved VM i MTB orientering.

VM i Mountainbike Orientering (MTBO), afvikles i Stare Jabùonki, Polen. I dag vandt Danmark for andet år i træk verdensmesterskabet i sprint disiplinen som åbner MTBO-VM ugen. Lasse Brun Pedersen, der til dagligt kører for Ballerup Orienteringsklub, overtog dermed tronen fra den detroniserede mester Torbjørn Gasbjerg som ikke fuldførte dagens løb. Han punkterede, og det er der ikke råd til på sprinten.


”Det er mega fedt at være i gang og at have bevist for sig selv og drengene, at vi har det niveau, der skal til for, at det her kan blive vores bedste VM nogensinde” siger en glad og stolt Lasse Brun Pedersen i mål. Han måtte vente 10 nervepirrende minutter, før de sidste konkurrenter var i mål og hans sejr var sikker. ”Det er fedt, suverænt, men jeg tror ikke helt, jeg forstår det før på lørdag, hvor konkurrencerne er ovre og jeg kan slappe og fejre sejren. Men det er klart, at en medalje så tidligt på ugen giver lidt ro og troen på, at vi kan nå vores mål for resten af mesterskaberne”, siger Lasse Brun Pedersen.

Lasses sejr sættes i relief af, at sejrsmarginalen var overlegen. Hele 33 sekunders forspring til Sølvet er lysår på sprintdistancen, som Lasse gennemførte på 19 min. og 43 sek. Derudover havde Lasse på forhånd erklæret, at guldmedaljen var hans i dag. Og helt uventet var Lasses sejr ikke, idet han er forsvarende Europamester fra 2007 (EM køres hvert andet år og afholdes næste år på hjemmebane i Nordsjælland).

Generelt er det høje danske niveau bemærkelsesværdigt, da Danmark er en meget ung nation i sporten. Det er blot det 4 VM, hvor Danmark stiller op. Første gang var i 2005.

Hos herrerne blev Søren Strunge nr. 9 og Bjarke Refslund nr. 11.

Lasses søster Line Brun Pedersen blev bedste danske kvinde med en flot 10. plads.

I morgen køres der igen om metal - på mellemdistancen.

On-line resultater via link herunder

http://www.wgl.pl/domeny/mtbo-pl/woc/online/sprint/M21.htm