Skip to main content

Signe Søes vinder kvalifikationen på langdistance

| Administrator | Nyheder 2008

2 danskere videre til finalerne ved EM i Letland

Tirsdag rykkede orienteringsløberne ud i skoven, for at løbe kvalifikation til finalen på langdistance, som afvikles onsdag eftermiddag. Terrænet består af fyre og birkeskov. Der er detaljerede indlandsklitter med et meget spændende kurvebillede, moser og helt flade, hurtige områder med både god sigt og let løbbarhed. Alt i alt et krævende terræn, hvor der skal løbes utroligt hurtigt for at være med fremme.

Signe Søes var igen i dag helt skarp. Signe vandt sit heat og sikrede sig dermed bedst mulige start tid til morgendagens finale. ” Jeg havde et godt løb, men med småfejl – det var spændende orientering og jeg glæder mig til finalen i morgen” sagde Signe efter dagens kvalifikation. Undervejs stiftede Signe bekendtskab med de Lettiske moser; ”Jeg sank i til livet og blev lidt overrasket over hvor dybt det blev ved med at være, da jeg krydsede en stor mose” fortalte en smilende Signe i mål.

Hos herrerne leverede Rune Olsen en flot præstation ved sikkert at løbe sig i finalen. Rune havde et godt løb og gav sig fuldt ud for at holde et højt tempo banen igennem. ”Jeg blev midt på banen hentet af Erik Ohlund fra Sverige, med 2 minutter – han løb vanvittigt hurtigt og jeg kunne ikke følge ham ret længe – senere kom også Pasi Ikonen, Finland op og det var signal til at sørge for, at komme med helt hjem uden tidstab” berettede en tilfreds Rune tilbage på hotellet.

De danske placeringer:

Line Søderlund, Farum OK nr. 21
Signe Søes, OK Pan Århus nr. 1

Tue Lassen, Faaborg OK nr. 27
Christian Bobach, Silkeborg OK nr. 31
Rune Olsen, Tisvilde Hegn OK nr. 10
Christian Christensen, Ok Pan Århus nr. 21
Rasmus Søes, Farum OK, nr. 28
Rasmus Djurhuus, FIF Hillerød, Fejlklip

Landstræner Åke Jönsson, var ikke glad for at kun 25 % af de danske løbere gik videre til morgendagens finaler. ” I dag var vi ikke bedre og jeg vælger, at glæde mig over Signe og Runes flotte løb” sagde Åke inden han selv tog løbeskoene på og stak ud for at se, hvad hans atleter havde mødt af udfordringer i skoven.

I morgen er der finaler med første start kl. 14:00 (dansk tid). Signe Søes starter kl. 15:40 (dansk tid) og Rune Olsen kl 14:41.
Arrangørerne forsøger at lave live dækning på deres hjemmeside.

Link til EM-hjemmesiden herunder.


http://www.eoc2008.lv/