Skip to main content

Flot top 10. placering til Signe Søes ved EM

| Administrator | Nyheder 2008

9. plads til Danmarks Signe Søes

Signe Søes fik her i eftermiddags sit internationale gennembrud i Venspilts, Letland. ” Det kørte godt for mig i finalen og jeg har løbet stærkt, men med nogle småfejl – måske var jeg lidt for defensiv sidst på banen” sagde en glad Signe, efter hendes hidtil bedste internationale præstation. Signe var 47 sekunder efter den norske guldvinder Anne Margrethe Hausken. Det var første internationale top 10 placering til Signe.

Signe har udviklet sig meget positivt de seneste år og hun har nu bevist, at hun tilhører den absolutte top i Verden. Sprint disciplinen er ikke Signes foretrukne, så måske kan vi glæde os endnu mere til de kommende dages konkurrencer.

Hos herrerne viste Mikkel Lund klasse ved at placere sig som nr. 16 og bedste dansker. ” Jeg er ikke helt skarp nok endnu, men godt på vej og tilfreds med dagens indsats” sagde Mikkel efter hans flotte finale.

Også Rasmus Søes var glad efter finalen. Det blev til hans første top 20 placering nogensinde ved et af de store internationale mesterskaber. ” Sprint er næsten min favorit disciplin og det er bare dejligt” kommenterede en storsmilende Rasmus efter dagens løb.

Hurtigst hos herrerne var sprintkongen fra Sverige - Emil Wingstedt, med en tid der var 52 sekunder hurtigere end Mikkel Lunds.

De øvrige danske herrer fik nedenstående placeringer:

Christian Nielsen, Faaborg OK nr. 21
Rune Olsen, Tisvilde Hegn OK nr. 26
Rasmus Djurhuus, FIF Hillerød nr. 39


Dagens konkurrence er også første afdeling af World Cup 2008, hvor der således er 1 dansker i top 10 og ikke mindre end 3 i top 20 – en fornem start for Danmarks nye succes landstræner Åke Jönsson, som overtog holdet for bare 3 måneder siden. Åke Jönsson var tilfreds med indsatsen og ser frem til, at den manglende podieplads nok skal komme i løbet af ugen.

I morgen forsætter EM-ugen med kvalifikation til langdistancen.

Link til resultater, billeder med mere herunder.

http://www.eoc2008.lv/