Skip to main content

Legendariske 10-Mila med mange danske topløbere

| Administrator | Nyheder 2008

Verdens bedste klubhold kæmper i Stockholm – flere danskere i hovedrollerne

Op mod 10.000 aktive orienteringsløbere er på vej til årets vigtigste stafetbegivenhed for klubhold. Årets 10-Mila er nr. 63 i rækken af knaldhårde konkurrencer for 10-mandshold. Stafetten afgøres i den kommende weekend ved Rosersberg Slot i Sigtuna kommune, 30 km nord for Stockholm.

Mange af de bedste danske landsholdsløbere stiller op for deres stærke udenlandske klubber og har dermed rigtig gode muligheder, for at få en topplacering.

Hos damerne er det Signe Søes og Maja Alm der er med på de bedste klubhold. Signe løber 4-tur for IFK Lidingö og Maja den afsluttende tur for stærke Ulricehamns OK. Fantastisk, at vore bedste piger er tiltænkt nøgleroller i deres klubber – det skaber virkelig respekt for dansk orientering.

Også i herrestafetten er der mange danskere på de formodede tophold. Christian Nielsen er tilbage på scenen efter en lang skadespause.Han skal løbe den korte 9-tur på holdet fra storklubben IFK Göteborg. Norske Bækkelaget har to danske landsholdsløbere på holdet; Tue Lassen på 7-tur og stærke Mikkel Lund på den afgørende sidstetur. Kristiansand OK også fra Norge, har den nykårede danske mester i natløb, Rasmus Djurhuus på holdet. Rasmus er udvalgt til at løbe ”langa natten”, som er en barsk natorienteringstur på godt og vel 16 kilometer i den svenske vildmark. Kristiansand OK er et stærkt hold og kan formegentlig være med helt fremme, når afgørelsen falder søndag morgen. Endelig har Pan Kristianstad hele 3 danske topløbere på holdet; Rasmus Søes, Rune Olsen og Michael Sørensen skal være med fremme for den skånske klub.


Flere danske klubber stiler også til start. Således bliver det spændene af følge både OK Pan Århus og Farum Tisvilde/Spring Cup, som stiller med rigtigt stærke hold i både dame og herreklassen.

10-Mila kan følges på nettet via link herunder. Der vil være betalings Web-TV fra hele konkurrencen til en pris af bare kr. 60,-

http://www.10mila.se/2008/