Skip to main content

Højt imod NORD

| Administrator | Nyheder 2008

Hvert år i januar er der møde i det nordiske samarbejde NORD. Den kommende...

Hvert år i januar er der møde i det nordiske samarbejde NORD. Den kommende weekend sker det i Helsingfors, hvor Danmark er repræsenteret ved møderne i 4 af de 5 arbejdsgrupper.

Nyt er i år en arbejdsgruppe med store arrangementer. Her stiller vi med Walther Rahbek, Aalborg OK, der er stævneleder for vores JWOC 2010 og Tage V. Andersen, OK Øst, Birkerød som er stævneleder for MTB-O EOC og MTB-O JWOC i 2009.

I elitegruppen er det Helge Lang Pedersen, Farum OK, der er formand for Eliteudvalget vores repræsentant, mens bredde og motion dækkes af formand for Børn og Unge, Jette Kreiberg, OK Roskilde og undertegnede som repræsentant for Breddeudvalget.

Til den særlige gruppe, der skal forberede ungdomslederlejren under JWOC 2008 i Gøteborg er udpeget Søren Skaarup Larsen, OK Øst Birkerød. Det er den uddannelseslejr vi selv var arrangør af i 2004 under EOC. I 2008 hedder den selvfølgelig ikke ”20NUL4”, men på svensk ”208”.

Endvidere er Danmark repræsenteret i Finland af Jens Søndergaard, Viborg OK. Jens deltager på vegne af Dansk Handicap Idræts-Forbund i arbejdsgruppen om Trail O.

Endelig lukkes truppen til det danske mødebordslandshold af med Ole Husen, Farum OK, Ove Gasbjerg, Silkeborg OK og Helge Søgaard, Mariagerfjord OK. Alle de nævnte deltager i de møder, der udgør ledelsen i NORD samarbejdet. Ole og Helge som de officielle repræsentanter for hovedbestyrelsen, og Ove som netop afgået sekretær i NORD og som vores danske spidskandidat til en toppost i IOF.

Det bliver lange dage med rejse og møder. Men de finske arrangører har dog lovet os lidt frisk luft idet de lørdag sent er klar med et lille natløb. Den globale opvarmning er nemlig også nået til Finland, så der i Helsingfors er snefrit her midt i januar. Helt usædvanligt.