Skip to main content

Ultralang – Kilometer for pengene

| Administrator | Nyheder 2007

Husby lyder lunt og hyggeligt,, ...

Husby lyder lunt og hyggeligt, men det er ikke altid tilfældet.

Den 21. oktober er Husby Klitplantage rammen om DM i ultralang. Årets styrkeprøve på den længste distance, hvor fysik og vejvalgsteknik bliver afgørende.

Det er ofte sagt at vores baner er for korte. At man ikke kan rejse på tværs af Danmark for at løbe en Sprint eller en Mellemdistance.

I Husby er der kilometer for alle pengene. Både i skoven og rejsen hertil. – Men ikke tomme kilometer. Professionelt nytegnet kort fra i år af polakkerne Lech Trzpil og Piotr Sierzputowski, der er kendt for høj kvalitet. Spændene at se hvordan de har det med de store vidder og en terræntype, de ikke kendte på forhånd.

Husby Klitplantage byder nemlig på 3 forskellige terræntyper.

Længst imod vest et åbent og detaljerigt klitterræn. Efter klitterne kommer der flade og tættere bevoksede moseområder, som blandes med ret høje delvist åbne klitter. Den østlige del af løbsområdet består af blandet nåle og løvskov med mange detaljer og en god gennemløbelighed.

Holstebro OK står for udfordringerne og forventer 250 – 300 deltagere til benhård fight i den dejlige vestjyske natur, som den er når denne er bedst.

”Husby er en fantastisk skov, og med masser af udfordringer til såvel konditionen som det o-tekniske.,” fortæller Helle Truelsen fra den arrangerende klub til hjemmesiden, og fortsætter

”Alene skovens sværhedsgrad giver en ekstra dimension. Den er så svær, at vi har været tvunget til at sætte banernes længde i den ”korte” ende.
Er du ikke til de mange kilometer, men gerne vil nyde kort og skov af den høje kvalitet, er der mulighed for at tage en af de åbne baner.

Læs mere via link -

http://www.holstebro-ok.dk/dm2007/index.shtml