Skip to main content

VM langdistance

| Administrator | Nyheder 2007

God dansk indsats

En langdistance skal være en rigtig kraftprøve og det var dagens VM løb absolut, både pga VM historiens længste VM baner, det kuperede terræn, men ikke mindst pga varmen der var i omegnen af 34 grader!!

For Danmarks del blev det en god dag. Bedst gik det for Anne Konring Olesen der blev nr. 11, hendes hidtil bedste placering på VM langdistance. Anne følte at benene var rigtig gode, men mener hun har bommet 5-6 minutter så det er en flot placering med mersmag.
Signe Søes der i går fik sin hidtil bedste VM placering i karrieren gennem at blive nr. 15 på mellemdistancen, forbedrede sin personlige rekord til en 13 plads, med et veldisponeret løb og en sidste sløjfe i paritet med de bedste. Signe havde lidt problemer med langstrækkene på banen, men ellers var det en lang hård kamp. Vandt gjorde de evige 2´ere Minna Kauppi og Heli Jukkola der delte guldet!, Heli havde det ellers i sin hule hånd men tabte en del tid på sidsteposten, bronzen gik til Simone Niggli Schweiz.

Hos herrerne tabte Rene Rokkjær lidt for meget tid i starten, men også han har en formidabel afslutning og slutter på 18 pladsen, hvilket er hans bedste VM langdistance placering. Den anden dansker Rasmus Søes havde problemer med maven med deraf følgende mangel på energi, men sled sig rundt til en 33 plads.
Vandt gjorde i overlegen stil Mattias Merz fra Schweiz foran Andrey Kramov, Rusland og Anders Nordberg, Norge.

Om dagens løb, udtaler Landstræner Jakob Ødum: ”Vi ser 3 meget flotte løb, men for en ambitiøs landstræner er der lidt for mange bom der gør at resultaterne ikke får det sidste ekstra. Fremadrettet ser vi at vi er godt med og det ser lovende ud inden weekendens løb”.

Resultat damer
1. Minna Kauppi\t80.17\t
1. Heli Jukola, Fin\t80.17\t
3. Simone Niggli, Sui\t81.48
11 Anne Konring Olesen\t89.45\t
13 Signe Søes\t90.26\t

Resultat herrer
1. Mattias Merz, Sui\t104.28
2. Andrey Kramov, Rus\t108.06
3. Anders Nordberg, Nor\t108.38
18 Rene Rokkjær\t116.19
33 Rasmus Søes\t130.55

I morgen er det hviledag, hvorefter VM fortsætter lørdag-søndag med stafet og sprint.

http://www.woc2007.org.ua/