Skip to main content

Første mesterskab ved mødebordet

| Administrator | Nyheder 2007

Vores mødebordslandshold tog tirsdag det første mesterskab i Kiev - Nu gælder det JWOC 2010

Helge Søgaard beretter fra Kiev:

Ved tirsdagens møde i The European Orienteering Federations (EOF) vandt Danmark det første mesterskab under WOC ugens mange mødeaktiviteter.

Mountainbike Orientering (MTB-O) er et aktivitetsområde, som er i god vækst takket være initiativrige folk, og for nyligt kunne vi alle kunnet nyde den flotte danske medaljehøst ved MTBO-WOC i Tjekkiet.

Dansk Orienterings-Forbund ser MTB-O som en spændende udvikling af vores sport, havde derfor allerede i foråret indleveret en ansøgning om værtskabet i MTBO-EOC 2009 med området omkring Farum som stævnecenter.

Denne ansøgning havde formand Ole Husen, der også er formand for IOF’s MTB-O Commission, lejlighed til at uddybe og fremlægge ved dagens møde.

Måske var det faktum, at dansk orientering har verdensklasse når det gælder værtskabet for internationale orienteringsbegivenheder som EOC 2004, WOC 2006 og NOC 2007 ilet i forvejen, for det havde helt afholdt andre ansøgere for at melde sig.

Det ændrer dog ikke på glæden og at have vundet dette mesterskab til Danmark, som kan være med til at sætte endnu mere fokus på MTB-O.

Ellers bød tirsdagens møde i EOF på en række præsentationer vedrørende EM i orientering (EOC) i 2010, som blev tildelt Bulgarien og Junior Europamesterskaberne (EYOC) i 2009, som blev tildelt Serbien i hård konkurrence med Letland. Glædeligt at relativt nye nationer i det internationale orienteringssamfund også melder sig ind som arrangører.

I øvrigt er en fortsat udbredelse af orienteringssporten et tema, som har mange medlemslandes bevågenhed. Eksempelvis gøres der både i det europæiske og i vores nordiske samarbejde forsøg på at få sporten til at vinde fodfæste på Island.

Endelig var der afsat tid til en drøftelse af omfanget af konkurrencer ved henholdsvis MTB-O EOC og ved EOC.

For MTB-O EOC blev det vedtaget at Sprint disciplinen skal være fast på programmet, på trods af flere ønsker om at reducere konkurrenceprogrammet i sammenligning med MTB-O WOC.

For EOC gik diskussionen på om man skal operere med samme program for konkurrencerne som ved et WOC. På stærke anbefalinger fra Schweiz blev dette vedtaget.

Onsdag fortsatte konkurrencerne i skoven og i mødelokalerne.

For sidstnævnte gjaldt det IOF’s såkaldte Presidents Informal Meeting, hvor vi især havde fokus på at lave lobbyarbejde for Danmarks ansøgning om JWOC 2010. Her er vi i skarp konkurrence med andre ansøgerlande.

Selvom vi er godt rustet med en flot ansøgning udarbejdet af Aalborg OK, som fremlægges af den kommende Event Director, Walther Rahbek, så må I godt krydse fingre for den danske delegation der torsdag aften, lægger ansøgningen frem i IOF Foot O Commission, der har indstillingsretten mens det er IOF Council, formelt træffer den endelig afgørelse.

Der er ikke lige nu fastsat et tidspunkt for denne beslutning, så der er stadig tid til at lave lobbyarbejde overfor de mange andre lande, der har indflydelse på beslutningen. Og det bliver der gjort.