Skip to main content

Bliv Klubinstruktør!

| Administrator | Nyheder 2007

Maja fra HTF og Signe fra FIF er to af dem, der har gennemført DIF/DOF's Klubinstruktøruddannelse. De opfordrer mange flere til at tage uddannelsen, når tilbuddet igen udbydes til vinter.

Signe Klinting, FIF Hillerød og Maja V. Jørgensen, HTF og begge elever på HNIE har sendt følgende:
-"Hvert år giver DOF alle orienteringsløbere muligheden for at få en mindre ”træner-uddannelse”. På denne måde vil træningsniveauet på tværs af aldre og sværhedsgrad, blive betydeligt forbedret i de danske klubber. På trods af manglen på bedre træning, er der meget få der faktisk udnytter tilbuddet.

Lørdag den 2. juni modtog en gruppe orienteringsløbere beviset på, at de nu var blevet klubinstruktører. Tre gange i løbet af det sidste halve år, samledes omkring tyve løbere på Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole, for at forbedre deres færdigheder som trænere. Løberne tog derfra med et diplom og nye kundskaber og ideer til træning og rekruttering af unge mennesker.

De tre kurser bestod hovedsagligt af teori omkring banelægning, opvarmningslege og et godt træningsmiljø i klubberne. Kvalificerede trænere underviste i alt fra begynderbanelægning til tackling af overgreb på børn. Som en del af undervisningen blev løberne delt ind i mindre grupper, og tvunget til at tage stilling til deres roller og opgaver som klubinstruktører.
Udover teori og diskussion, skulle kursisterne afprøve de forskellige træningsmetoder i praksis. På trods af at legene var henvendt til børn og unge på 7-15 år, var deltagerne godt underholdt og blev inspireret til sjovere ungdomstræning i klubberne.

Man skulle tro, at denne yderst relevante mulighed, ville tiltrække en masse løbere fra hele Danmark. Alle burde være interesseret i højere træningsniveau i klubberne, så den danske o-løbernation kan blive endnu større. Alligevel er det meget få, som vælger dette tilbud. Kurset tilbydes også på Sjælland, men grundet for få tilmeldinger, er dette blevet aflyst to år i træk.

Vi vil klart opfordre til, at flest mulige tager dette kursus og bringer kursets nytænkning videre til klubberne. På denne måde vil træningsmiljøet blive forbedret, og klubberne have nemmere ved at fastholde nye løbere".