Skip to main content

MTB-O EC 2007 ruller fra idag

| Administrator | Nyheder 2007

Europamesterskaber i MTB-O, afvikles i Toscana, Italien med stærk dansk deltagelse.

Vi har været tæt toppen de seneste år, og håber selvfølgelig at det bliver nu det store gennembrud sker. Fra landsholdslejren i Toscana beretter holdleder Jesper Damgaard:

"I går aftes var der åbningsceremoni for EM i Mountainbike Orietering. Der er 2. gang, der afholdes EM i MTB-O. Sidste år gik mesterskaberne i Polen, mens de i år er henlagt til Toscana i Italien, nærmere bestemt byen Castelfiorentino.

Det danske hold ankom til Italien søndag og har efter to træninger samt model eventen fået et godt indtryk af de udfordringer, der venter.

Terrænet er efter danske forhold særdeles kuperet med store bakker med op til 100-130 meters stigning og alle kort har 10 m ækvidistance.

Bevoksningen består í store områder af vin- og olivenmarker med mindre områder med skov.
Stinettet er ret sparsomt efter danske forhold. På grund af megen regn de sidste to uger, er der højt græs og flere af de mindre stier er derfor svære at se.

Det er vurderingen, at konkurrencerne i høj grad afgøres på vejvalgsorientering og at vinderne bliver de ryttere, der tager de rigtige vejvalg og samtidig har kræfterne til at holde højt tempo op ad bakkerne og samtidig magter de stejle og teknisk vanskelige nedkørsler.

Efter gode danske resultater ved de seneste VM’er samt sidste års EM, er der høje forventninger til specielt herrerne, der alle melder sig nær topform.

Det danske hold består af:
Lasse Brun Pedersen
Søren Strunge
Torbjørn Gasbjerg
Henriette Jørgensen
Anne-Mette Nørgaard
Pernille Brunstedet

Holdleder: Jesper Damgaard

Programmet for EM lyder:

Onsdag: Sprint
Torsdag: Mellemdistance
Fredag: Langdistance
Lørdag: Stafet


Vi følger landsholdets optræden tæt her på hjemmesiden.http://www.ecmtbo2007.org/