Skip to main content

DR Sportens indslag gik nye veje...

| Administrator | Nyheder 2007

TV mediet udvikler sig hele tiden, og teknikken prøver nye grænser.

TV mediet udvikler sig hele tiden, og teknikken prøver nye grænser. Det er naturligvis vigtig med billeder af løberne i skoven, og derfor nødvendigt med flere kamarahold på de rigtige steder.

Men også kortet, og grafik vil få en stor betydning, når historien skal fortælles.

Det arbejdes der intenest med - og ikke alt lykkes lige godt. Men vigtigst er viljen til at prøve nyt. Og her var DR sporten og andre medspillere risikovillig ved NOC 2007.

Jeg synes I bør gense det afsnit som DR Sporten fik lavet, i lyset af de tanker der lå bagved. Jeg giver lige ordet til Johan Fegar, der er vores TV kontakt:


"Hej Preben

Jeg håber, at du også vil gøre reklame for indslaget på DR i lørdags -

http://www.dr.dk/extention/playWindowsMediaODP.aframe?id=260115&ListType=nyheder&bitrate=low

Udsendelsen indeholdt nye tiltag som brugen af en "Fly-over" ind over Bornholm til Rø Plantage, hvor banen blev skematisk vist fra luften.

Denne feature blev lavet og stillet til rådighed af det rådgivende ingeniørfirma Cowi A/S, som brugte deres netop færdiggjorde virtuelle model over hele Danmark.

Desuden blev der brugt en lille bid fra orienteringscomputerspillet Catching Features, hvilket var en verdenspremiere på TV.

Disse klip blev til i et samarbejde mellem DOF og udvikleren af Catching Features Greg Walker fra USA.

Der blev kun brugt en kort bid, og det var ikke den mest illustrative, men brugen af Catching Features til at illustrere vejvalgsproblematikker i en 3D model af banen har store perspektiver.

- Johan -"

Se selv og døm selv - Efter min opfattelse er udsendelsen udtryk for endnu et lille teknisk gennembrud, som viser nye muligheder.

Det var blot ærgerligt at de danske hold ikke formåede at holde sig helt fremme, og dermed skabe den gode sportslige historie, som vi havde drømt om.

http://www.dr.dk/extention/playWindowsMediaODP.aframe?id=260115&ListType=nyheder&bitrate=low