Skip to main content

Niels Nygaard ny DIF formand

| Administrator | Nyheder 2007

På dagens årsmøde i vores paraplyorganisation var der flere vigtige kampvalg.

Ikke uventet blev det Niels Nygaard, der bliver Danmarks Idræts-Forbunds nye formand.

Men det var ikke givet at den ledige næstformandsplads skulle gå til Preben Staun, der netop havde udfordret Niels Nygaard i kampen om formandsposten.

Ser vi på stemmetallene blev forskellen imellem Niels Nygaard og Preben Staun langt fra så stor, som mange havde ventet. Det fik nok også den betydning, at Niels Nygaards "kandidat" til næstformandsposten, den forholdvise nyvalgte Niels-Christian Levin Hansen, fra Dansk Faldskærms Unionen, måtte se sig slået i kampvalget til den ledige post som næstformand meget knebent.

Set med DOF's briller, er det et valgresultat vi kan være tilfredse med. Både Niels Nygaard og Preben Staun er gode bekendte af dansk orientering, og sidstnævnte vores kontaktperson til DIF's bestyrelse, hvilket vi virkelig håber kan fortsætte.

Det hedder i den udsendte pressemeddelse fra DIF:

"På DIF's årsmøde i dag den 28. april 2007 valgte DIF's repræsentantskab Niels Nygaard til ny formand for DIF.

Niels Nygaard afløser Kai Holm, der gik af efter 24 år som formand. Valget blev afgjort med 78 stemmer til Niels Nygaard, mens den anden kandidat Preben Staun, formand for breddeidrætsudvalget og medlem af DIF's bestyrelse, fik 51 stemmer.

"Det er en drøm, der er gået i opfyldelse, og jeg glæder mig meget til at løfte opgaven. Jeg ser frem til, at vi i DIF's bestyrelse på næste bestyrelsesmøde den 9. maj beslutter en plan for de opgaver, vi skal have løst i den kommende tid," siger Niels Nygaard, nyvalgt formand for DIF.

Niels Nygaard har hidtil været næstformand i DIF, og derfor skulle der vælges en ny til næstformandsposten. Niels-Christian Levin Hansen fra DIF's bestyrelse og Preben Staun stillede op til posten, og her blev Preben Staun valgt med 65 stemmer mod 64 til Niels-Christian Levin Hansen.

Idet Preben Staun hidtil har været formand for breddeidrætsudvalget blev denne post ledig. Thomas Bach fra DIF's bestyrelse blev uden modkandidat valgt til ny formand for breddeidrætsudvalget.

Til den ledige post i DIF's bestyrelse efter Thomas Bach blev Lars Dahl-Nielsen fra Dansk Golf Union valgt efter kampvalg mod Henrik Wolfhagen, som er formand i Dansk Petanque Forbund. Det skete med stemmerne 100 mod 22.

Fakta om Niels Nygaard: 54 år, formand for Dansk Atletik Forbund 1986-92, medlem af DIF's bestyrelse siden 1992, næstformand i DIF 2006-2007. Direktør for Hotel Gl. Skivehus.

Fakta om Preben Staun: 59 år, medlem af forbundsbestyrelsen i KFUM's Idrætsforbund fra 1972-1990 og formand fra 1984-1990, medlem af DIF's bestyrelse og formand for breddeidrætsudvalget siden 1994. Idræts- og fritidschef i Herning Kommune.

Fakta om Thomas Bach: 33 år, medlem af DIF's bestyrelse siden 2005, tidligere formand for Dansk Arbejder Idrætsforbund. Fritidschef i Odense Kommune

Fakta om Lars Dahl-Nielsen, 51 år, medlem af Dansk Golf Unions bestyrelse siden 1999. Advokat.


Læs mere på DIF's hjemmeside.

http://www.dif.dk