Skip to main content

Første danske VM2007-forberedelser.

| Administrator | Nyheder 2006

WOC2007 foregår i og omkring Kiev, Ukraine. En lille dansk trup med 6 løbere og landstræneren drager i morgen lørdag d. 21. oktober på den første af to træningslejre i området.

Her kort før afgang har Jakob Ødum, landstræner denne vurdering af det kommende VM’s udfordringer: -”At dømme fra de kort vi har modtaget, bliver det en type orientering, som vi som danskere allerede behersker et langt stykke hen ad vejen”, og Ødum fortsætter: - ”resultatet af denne træningslejr skulle gerne være, at landsholdet efterfølgende står med en god fornemmelse for terræn og korttegning og en rimelig sikker idé om hvordan orienteringen i praksis skal angribes. Vi kommer til Ukraine i den sidste del af efteråret og forventeligt er der stadig en del løv på træerne og nogen undervegetation, så vi kan opleve hvilken sværhedsgrad terrænet reelt har”.

Landstræneren slutter sin vurdering således: - ”Udover træningen vil vi deltage i et par konkurrencer, hvor vi kan få indtryk af hvordan og hvor hurtigt de lokale angriber orienteringen, men det er ikke kun det o-tekniske vi skal gøre os bekendt med, - ligeså vigtigt er det, at vi gør Kiev til "vores by", hvor vi kan føle os trygge ved kultur, trafik, mad og alt andet uden om det orienteringsmæssige.
Via kontakt til andre landstrænerkollegaer, der har været i området samt lokale, ved vi allerede nu, at vi kan blive udsat for særlige udfordringer som skove, hvor man tramper rundt i efterladt affald, mange spindelvæv så løbe-beskyttelses-briller kan være nødvendige, en Kiev-trafik, der efter sigende er kaotisk, og i det hele taget en by der kan være plaget af smog”.

Holdet består af
Rasmus Søes, Farum OK
Mikkel Lund, Fåborg OK
Christian Nielsen, Fåborg OK
Christian Christensen, OK Pan, Århus
Claus Bloch OK Pan, Århus
Troels Nielsen, Horsens OK