Skip to main content

SM weekend uden de bedste

| Administrator | Nyheder 2006

Da EM holdet i morgen – fredag den 5.5. tager til EM – bliver det et SM uden de bedste. Det giver til gengæld de hjemmeblevne muligheder for at positionere sig på ranglisten.

Weekenden starter med SM Stafet, 1. afdeling af dette års Kvitåvatn Stafetliga med Farum OK som arrangør. Det bliver en afdeling uden megen jysk-fynsk indblanding. Dameklassen bliver rene sjællandske opgør og i herreklassen får de sjællandske hold kun konkurrence fra ”to vesthold”, Ålborg OK og Fåborg OK.
Søllerød OK står om søndagen som arrangør af SM individuelt, som også indgår i årets ranglisteprogram for både juniorer og seniorer. For juniorerne bliver det således 2. afdeling af Landinspektør Junior Cup og for seniorernes vedkommende bliver det 6. afdeling af årets Trimtex Cup.

Hos juniorerne mangler ranglisteførende hos pigerne Ane Linde, OK Pan. Maja Alm, HTF, som vandt årets første afdeling af Landinspektør Junior Cup kan – med mindre hun udgår – ikke undgå at befæste sin førerposition i cuppen og vil ligeledes også kunne bringe sig i front på juniorranglisten.
Hos drengene bliver det spændende at følge de to unges kamp – Søren Bobach, Silkeborg OK og Rasmus Kiilerich Krag, Skive AMOK – mod de ældre junioreliteløbere, bl.a. mod ranglistens nr. to og tre Sigge L. Jensen, FIF Hillerød og Christian Bobach, Silkeborg OK.
Landinspektør Junior Cuppen føres efter 1. afdeling af Søren Bobach efter hans sejr i DM Sprint.
Ingen tvivl om han vil gøre hvad han kan for at holde fat i stillingen.
Der løbes både en H17-18 klasse og en H19-20 klasse og kåres sjællandske mestre i begge klasser, men da det er samme bane de to klasser løber, er det tiden der afgør placering i ranglisteopgøret uanset hvilken klasse der er tale om.

Hos seniorerne bliver det hos damerne en kamp mellem de sjællandske løbere. Karina B. Knudsen, Horsens OK, som ikke er udtaget til EM, har valgt ikke at benytte muligheden til at styrke sin andenplads i Trimtex Cuppen efter førende Anne Konring Olesen, FIF Hillerød, eller at avancere på ranglisten fra den nuværende fjerdeplads.
Hos herrerne må det blive en dyst mellem Troels Nielsen, for hvem EM udtagelse glippede, og de yngre udtagne løbere til Nordic Meeting, der afvikles i Arendal, Norge i næstkommende weekend. Det drejer sig om Rasmus Søes, Farum OK, Peter Horstmann og Rune Monrad Søllreød OK og Tue Lassen, Fåborg OK