Skip to main content

Rangliste- og stafetliga i weekenden

| Administrator | Nyheder 2006

De jysk-fynske mesterskaber i stafet og de individuelle mesterskaber på den lange distance afvikles i den kommende weekend ved Bjerringbro og Hadsten

JFM Stafet – Kvitåvatn Stafetliga
Lørdag den 19. afvikles JFM stafet i Hjermind ved Bjerringbro med Århus 1900 som arrangør. JFM er anden afdeling Dansk Orienterings-Forbunds stafetliga, Kvitåvatn Stafetliga.
Første afdeling var forårets sjællanske mesterskaber, så pointlisten efter første afdeling er meget præget af sjællandske hold.
En særdeles spændende dyst vil der utvivlsomt blive mellem Fåborg OK’s første hold og OK Pans første hold. Alle tre VM stafetløbere stiller til start, de to, Claus Bloch og Rene Rokkjær udgør sammen med Christian Christensen et frygtindgydende OK Pan hold. Ikke mindre frygtindgydende er dog Fåborgs hold, der består af VM stafetholdets afslutter Mikkel Lund suppleret med Christian Nielsen, også VM løber (Mellem og Sprint) og så unge talentfulde Tue Lassen. Spændende at om nogle af de andre ni hold kan yde dem ligeværdig modstand.

På lørdag starter herrerne kl. 11.00 og damerne følger efter 10 minutter senere.
Flere oplysninger findes på arrangørernes hjemmeside: http://www.aarhus1900.dk/Orientering/loeb/

Dagen efter løbes der individuelt i Houlberg/Toholt skove ved Hadsten med Randers OK som arrangør. Her gælder det ikke blot om at finde de jysk-fynske mestre på den lange distance, men også point i kampen om at blive vinder af årets Trimtex Cup for seniorernes vedkommende og Landinspektør Junior Cup for juniorernes vedkommende.
Flere oplysninger findes på arrangørernes hjemmeside: http://www.randers-ok.dk/page.php?id=28

JFM - 10. afdeling af årets Trimtex Cup.
Herrernes konkurrence føres af Rene Rokkjær, OK Pan med Rasmus Søes, Farum OK på anden pladsen og Claus Bloch, OK Pan på tredjepladsen.
Rasmus Søes er i øjeblikket til studenter VM, så kampen om at positionere sig i toppen, kommer til at stå mellem de to klubkammerater fra OK Pan. Det skal blive spændende at følge konkurrencen mellem Claus Bloch, der må have masser af selvtillid efter at have vundet VM bronze på sprinten i Mindeparken og Rene Rokkjær, som ikke var tilfreds med sin indsats på VM’s lange distance, selv om han klart stod for den bedste danske herreindsats ved VM på denne distance.
Hos damerne fører Anne Konring Olesen, FIF Hillerød suverænt Trimtex Cuppen, og det ligger langt ude i teorien, hvis ikke hun igen i år bliver den endelige vinder - selv om hun ikke er til start på søndag. Det er derimod de to andre senior-VM løbere, Signe Søes, OK Pan og Karina B. Knudsen, Horsens OK. En dyst mellem de to, henholdsvis to’er og firer i Trimtex Cup kan derfor blive interessant. Karina B. Knudsen stillede op på den lange distance til VM, men nåede trods et godt løb i kvalifikationen lige akkurat ikke med i VM-finalen (manglede sølle 17 sekunder).

Af de 11 løbere, der repræsenterede Danmark ved det nyligt afholdte VM stiller de syv op: Rene Rokkjær, Claus Bloch, Signe Søes og Ane Linde (i juniorklassen), OK Pan, Mikkel Lund og Christian Nielsen, Fåborg OK og Karina B. Knudsen, Horsens OK.

JFM – 6. afdeling af årets Landsinspektør Junior Cup
Herreklassen føres af dette års VM guldvinder på kortdistancen, Søren Bobach, Silkeborg OK. Unge Søren har vist en forrygende styrke, og han kan med en sejr i morgen definitivt sikre sig den samlede sejr i juniorcuppen selv om der stadig er to afdelinger tilbage efter søndagens løb. Reglerne siger, at vinderen er den løber, der i fem af årets otte afdelinger har flest point. Søren vil med sejr på søndag have maksimum 250 point. Ingen tvivl om, at mange og specielt de ældre juniorer og måske helt specielt storebror Christian Bobach som ligger på anden pladsen gerne vil slå Søren.
Hos pigerne fører Maja Alm, men Ane Linde, der havde senior-VM debut og bl.a gjorde det imponerende godt i sprintfinalen, vil med en god finish i årets sidste tre løb igen i år kunne gå hen og blive samlet vinder af årets Landinspektør Junior Cup.