Skip to main content

Tvillingepar på det danske VM hold

| Administrator | Nyheder 2006

På det danske VM hold optræder navnet Søes to gange – det er tvillingeparret Signe og Rasmus Søes.


Signe deltager i VM for tredje gang, for Rasmus er det debut. Signe har været på det danske juniorlandshold til Junior VM fem gange, mens Rasmus kun har været med fire gange.

Signe har en VM-sølvmedalje, Rasmus har ingen.

På spørgsmålet til Signe, om det så er, fordi hun er et større talent eller er dygtigere til orientering end broderen Rasmus, er Signes svar: - Bestemt ikke, godt nok er vi meget forskellige, men jeg tror ikke vi er så forskellige, hvad orienteringstalentet angår. Det er mere et spørgsmål om, at konkurrencen på herresiden er væsentlig hårdere end på damesiden, og Signe fortsætter - Ligeså uenige vi kan være og skændes om ligegyldige bagateller, ligeså meget glæder vi os over hinandens succeser. Det er Rasmus meget enig i.

Begge har de fået orienteringen ind med modermælken eller faderopdragelsen. Da de var små lavede faderen, Thomas Søes, baner til de to små ude i haven, og den store interesse er fortsat intakt for børnenes orienterings gøren og laden.

Thomas havde således til Rasmus udlovet en dusør før udtagelsesløbene, hvis han blev udtaget til det danske VM-hold.

- Min far lovede, at jeg måtte få al den lagkage, jeg kunne synke – uden at kaste op - på La Glace. ( Københavns ældste konditori, hvor man serverer 15 forskellige slags lagkager).
- Jeg har dog valgt at udsætte smovseriet til efter VM, formen skulle jo nødigt sættes over styr før det går løs, slutter Rasmus.

De to søskende er opvokset i Værløse. Rasmus Søes løber for Farum OK, mens Signe Søes nu løber for en af VM-værtsklubberne, OK Pan, Århus.