Skip to main content

SUDOKU for orienteringsnørder

| Administrator | Nyheder 2006

Hvem ved, måske skal der også afholdes VM i SUDOKU for orienteringsnørder i forbindelse med det kommende VM i Orientering?

For mange er der gået sport i at løse den daglige SUDOKU opgave. Bøger kan købes, så den daglige dosis af opgaver kan konsumeres. Jeg selv nøjes med at få min daglige lyst styret, når Jyllands Posten er røget ind ad min brevsprække.

I forbindelse med VM i Orientering bliver en konkurrent til den velkendte SUDOKU lanceret.

Claus Bloch, sprintspecialisten på det danske orienteringslandshold, vil i forbindelse med det kommende VM i orientering lancerer en ny bog, O-DOKU.

Claus siger om sin bog: - Hvis du først kommer i gang med denne bog, er der ingen vej tilbage, du bliver "hooked", og du vil sikkert af alle, der ikke løser O-DOKU blive kaldt en nørd, men som Claus slutter - det er kun et andet ord for en entusiast.

Claus Bloch fortæller videre om ideen til bogen: - Det startede under sidste års VM i Japan, hvor det var vældigt populært at løse Sudoku. Vi var nogle løbere, der lavede tallene om til kontroldefinitionssymboler og lagde dem på nettet i holdets daglige Blog.

Princippet og systemet er det samme som ved de velkendte Sudoku-opgaver. Der er 81 felter med plads til ni forskellige symboler i hver række.

Et kendt slogan for orientering er: Motion for hjerne og hjerte. Denne bog er bestemt motion for hjernen.