Skip to main content

GPS orientering

| Administrator | Nyheder 2006

Verdenspremiere - Ved vestjysk 2-dages om en uge...

Breddeudvalget har besluttet at teste et nyt koncept: GPS orientering.

Ved vestjysk 2-dages den 1. – 2. juli 2006 i Stråsø prøver udvalget at lægge en GPS orienteringsbane ud. Det bliver et helt åbent tilbud og gratis at prøve.

Der bliver ikke taget tid, men udvalget vil have en lille præmie til alle, der prøver med succes. Det bliver ligesom på børnebanen, bare for både børn og voksne.

Har du selv en GPS modtager bør du tage den med. Ellers må du stille op i køen og låne af GPS modtager af udvalget.

Det er ikke tanken at GPS orientering skal afløse den almindelige orienteringsbane. Derfor kan du stadig nå at få begge del, idet der på stævnedagen selvfølgelig udbydes åbne klasser med fri start.

Det bliver da spændende - ikke?

_________________________________

Lidt FAKTA

Eksempel på velegnet GPS modtager:

Den er ikke større end den kan ligge i brystlommen. Den er derfor specielt velegnede til at medbringe på vandre- eller ferieturen, på cyklen eller i den lille jolle og nu også til en særlig form for orientering.

Den er helt vandtæt, anvender kun 2 stk. AAA batterier og vejer incl. batterier under 100g. Der er forskellige modeller varierende m.h.t. antal waypoint, antal ruter, ekstern strøm, data ind/ud, kompasfunktion, højdemåler og modtagning af WAAS/EGNOS signaler.

F.eks en Germin Geko 201 kan udover batteridrift også tilsluttes eksterne strøm og ligesom der er dataudgang for sammenkobling med en PC. Den har 500 waypoint og den kan lagre optil 20 ruter med op til 150 kontrolpunkter i hver.

Den har et lille display med 64 x 100 pixels og opdatering foregår meget hurtigt. Der fem trykknapper der gør den enkelt at bruge i praksis
Som noget nyt til de unge er der i GPS modtagere af denne prisegruppe inkluderet nogle spil der giver god underholdning.

De fleste GPS modtagere på det danske marked har dansk sprog og kan modtage såvel GPS som EGNOS signaler.

Priser fra 1.200 kr.

-----------------------------------