Skip to main content

Fjerdeplads til Mikkel Lund

| Administrator | Nyheder 2006

Mindre end et sekund skilte Faaborg-løberen Mikkel Lund fra en medalje på sprinten ved EM

TARTU: 0,9 sekunder skilte Mikkel Lund fra en bronzemedalje ved førstedagen af EM i orienteringsløb, der afvikles i Estland.

Han måtte i stedet tage sig til takke med en fjerdeplads, der dog er hans bedste resultat ved et internationalt mesterskab nogensinde.

- Jeg er godt tilfreds med mit løb. Det var en sjov bane hvor vi skulle holde høj fart hele vejen. Selvfølgelig er jeg lidt skuffet over, at jeg er så tæt på en medalje. Men det vigtigste var at jeg præsterede et løb som jeg er godt tilfreds med. Det giver selvtillid til træningen frem mod VM på hjemmebane i august, sagde Mikkel Lund efter løbet.

Mikkel Lunds præstation sættes yderligere i relief af, at han er allergisk over for birkepollen. Og da birken netop er sprunget ud i det sommervarme Estland, var Mikkel Lund plaget af allergien undervejs i løbet.

Danmark havde yderligere tre løbere med i finalen hos mændene. Christian Nielsen, Faaborg OK blev nummer 13, Rene Rokkjær OK, Pan Århus blev nummer 18 mens Claus Bloch OK Pan Århus måtte lade sig nøje med en placering som nummer 33.

Emil Wingstedt viste sig igen som specialist på sprintdistancen. Han vandt EM for tredje gang i træk – denne gang med fem sekunder foran britiske Jamie Stevenson, der løber for danske Tisvilde Hegn OK. Treer blev russeren Andrey Khramov, der var syv sekunder efter vinderen.

Hos kvinderne var Anne Konring Olesen, FIF Hillerød eneste danske finaledeltager. Hun fik en flot 12. plads, som hun var ganske godt tilfreds med:

- Jeg laver en lille fejl og et dårligt vejvalg undervejs. Men jeg er godt tilfreds med min indledning på dette EM. Tempoet føltes OK undervejs og jeg havde hele tiden fokus på orienteringen, sagde Anne Konring Olesen, der ligesom de andre danske løbere primært bruger EM som forberedelse til VM i Århus i begyndelsen af august.

Også hos kvinderne forsvarede mesteren fra 2004 sin titel. Simone Niggli-Luder føjede endnu en guldmedalje til sin i forvejen imponerende samling. Hun var suveræn i gaderne i centrum af Tartu og vandt med hele 37 sekunder foran Marianne Andersen, Norge. Yderligere to sekunder derefter kom finske Minna Kauppi.

Landstræner Jakob Ødum var superglad for de danske resultater på førstedagen:

- Men jeg er også lidt bitter over at vi misser en medalje med så lille en margen. Det er de små marignaler, der afgør løbet i dag og det vigtigste var, at Mikkel Lund viste at han er i verdensklasse, sagde landstræneren.

http://www.eoc2006.ee