Skip to main content

DM i skoleorientering

| Administrator | Nyheder 2006

Materiale til afvikling af skoleorienteringsstævner er nu tilgængeligt i form af en CD og en hjemmeside.

Det begynder så småt at lugte lidt af forår nogle steder. De første tilmeldinger til at deltage i orienteringsdage med henblik på kvalifikation til DM i skoleorientering er indløbet. Materialet i form af vejledninger og skabeloner er nu tilgængeligt i form af en CD og en hjemmeside.

Kvalifikationsstævnerne afvikles i flere amter i perioden indtil 15. maj. På dette tidspunkt skal amtsvinderne være fundet. Amtsvinderne deltager i finalestævnet den 6. -7. juni i Vejle, hvor Hældagerskolen er vært, og OK Snab er den tekniske arrangør af stævnet, der afvikles i Vejle Nørreskov.

Det nye koncept for DM i skoleorientering består af en klassekonkurrence, hvor klasserne skal konkurrere i to discipliner – et klassisk orienteringsløb og et sprint-stafet orienteringsløb.

Det klassiske orienteringsløb indeholder 4 baner af forskellig sværhedsgrad, hvor den enkelte klasse skal forsøge at dække som mange af banerne som muligt med mindst 3 løbere, der herefter får point efter placeringen på banen. Kortlæsning og signaturer er i fokus hos løberne her. Det gælder om at undgå bom, så koncentrationen er stor.

Sprint-stafet orienteringsløbet indeholder 4 baner, der hver især skal gennemløbes af 4 elever fra den enkelte klasse. Der er altså 16 ture, der skal gennemløbes af klassen. Hver bane er 600 – 800 meter lang med 3-4 poster. Denne disciplin afvikles sidst.

Orienteringsstævnerne rundt omkring i landet arrangeres af Dansk Skoleidræt med de lokale orienteringsklubber som tekniske arrangører. Skal jeres klub være med til ar arrangere et stævne kan I se materialet på nedenstående link. Og er der spørgsmål så kontakt endelig Jesper Lysgaard på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

http://www.dk-orientering.dk/dmskole/