Skip to main content

DM-weekend på Sjælland

| Administrator | Nyheder 2006

En stor orienteringsweekend venter i den kommende weekend på Midtsjælland med DM Stafet lørdag i Skoldenæsholm og med DM Lang søndag i Borupskovene.

Omkring 900 løbere har til weekenden stillet kompasset ind mod de to midtsjællandske skove. Lørdag når Roskilde OK står for DM Stafet i Skjoldenæsholm er det med deltagelse af 256 hold i 21 forskellige klasser og søndag, hvor Køge OK står som arrangør af den individuelle konkurrence i disciplinen Lang, er der tilmeldt næsten 900 løbere fra 55 klubber.

OK Pan, Århus kan blive dobbeltmestre i stafetten.
Sidst OK Pan, Århus blev danske stafetmestre var i 2003, og et godt bud på udfaldet af dette års mesterskabskamp i herreklassen vil være, at holdet fra Århus igen besætter tronen. De har flere meget frygtindgydende dygtige løbere at vælge mellem, bl.a de to VM løbere Rene Rokkjær og Claus Bloch, hvor i sær først nævnte har vist suveræn form i de konkurrencer, der har været afviklet efter VM – blev bl.a. overlegen dansk mester for 14 dage siden på mellemdistancen. OK Pan blev tre’er i både 2004 og 2005.
Sidste års vinder, Tisvilde Hegn OK vil imidlertid også være et godt bud på titlen, selv om de i år ikke længere har Carsten Jørgensen på holdet. Også de råder over flere meget dygtige løbere, hvoraf den engelske VM-løber og VM-treer på mellemdistancen, Jamie Stevenson er den mest prominente. Sidste års to’er og mestre i 2004, Fåborg OK, stiller vil også blande sig i kampen om guldet. Deres hold er også frygtindgydende med de to VM løbere Christian Nielsen og Mikkel Lund på holdet suppleret med unge Tue Lassen, der overraskende blev to’er for 14 dage siden til DM Mellem. Outsidere i disse tre holds medaljekamp vil være holdene fra Farum OK og Ålborg OK.

I dameklassen har OK Øst Birkerød siddet på tronen de sidste to år, men i år bør der være mulighed for et magtskifte til fordel for klubben fra Århus. Dels forlyder det, at OK Øst’s bedste kort Helene Hausner fortsat døjer med den knæskade, der holdt hende væk fra VM og dels er OK Pan blevet forstærket med VM-løberen Signe Søes, tidligere Farum OK. Signe Søes vil sandsynlig danne makkerskab med Gry Johannsen og VM-debutanten Ane Linde. Med i medaljekampen vil også være FIF Hillerød med Danmarks suverænt stærkeste dame på holdet, Anne Konring Olesen. Af andre hold der vil kunne være med fremme, bør nævnes Horsens OK og Farum OK.

Rene Rokkjær og Anne Konring Olesen bliver danske mestre på Lang?
Et kvalificeret bud på den danske mester individuelt søndag i Borup Skovene på den lange distance vil være VM-løber og mesteren på DM Mellem for 14 dage siden Rene Rokkjær, OK Pan. Den form, han efterlyste under VM, synes at have indfundet sig her efter VM. Rene har således været suveræn i alle de løb han har deltaget i siden VM. Rene Rokkjær starter som den andensidste løber i herrefeltet på den 16.7 km lange bane. Alle VM-løbere på nær Chris Terkelsen og Carsten Jørgensen er til start, men sikkert er det, at intet er afgjort før Rene Rokkjær er i mål.

Et tilsvarende kvalificeret bud på vinderen i dameklassen kan gives. Anne Konring Olesen, FIF Hillerød er suverænt vor stærkeste dameløber for tiden og specielt på de lange distancer, så det vil være en overraskelse, hvis ikke Anne Konring Olesen som femte sidst startende kan udråbes som dansk mester når hun søndag kommer i mål efter at have tilbagelagt rutens 10.2 km. Signe Søes, OK Pan, som vandt mesterskabet sidste år, men i Annes fravær, synes i Helene Hausners fravær at være en lige så sikker to’er.
Anne Konring Olesen har, på nær et par EM testløb vundet alle betydende danske konkurrencer i år og specielt på den lange distance kommer hendes utrolige fysik hende til gode. Opnåede en flot 14. plads på en særdeles krævende bane til VM i starten af august.
I kampen om tredjepladsen melder sig flere navne, Gry Johannsen, OK Pan, Rikke Nygaard, FIF Hillerød, Pernille Sommer, OK Øst. Karina B. Knudsen, Horsens OK, Maria H. M. Staugaard, Kolding OK.