Skip to main content

DOF’s Træner I kursus - Sjovt og lærerigt

| Administrator | Nyheder 2005

Her i weekenden, 9. og 10. december, afholdt DOF første del af det første Træner 1 kursus på Himmelbjergegnens Natur og Idrætsefterskole (HNIE). Deltagermæssigt var det en succes med omkring 50 deltagere. Halvdelen kom fra klubberne og den anden halvdel v

I weekenden, 9. og 10. december, afholdt DOF første del af det første Træner 1 kursus på HNIE.
Til foråret følger endnu to kursusgange og når kurset slutter den 25. maj kan de 50 deltagere kalde sig KLUBINSTRUKTØRER.

Blandingen af ældre klubfolk og yngre efterskoleelever, blev bevidst udnyttet i kurset. Vi har bedt to af efterskoleelverne fortælle om deres indtryk af kurset:

Signe A. Vest fra Svendborg og Michael Kreiberg fra Roskilde fortæller her om kurset:
”For at undgå at alle efterskoleeleverne bare holdt sig for sig selv og de ældre grupperede sig med dem, de kendte i forvejen, blev vi hurtigt delt ind i ”familier” fredag aften. Hver famlie bestod af to unge efterskoleelever og så to lidt ældre udefra. Disse grupper skulle vi holde os i resten af kurset, og det var med vores ”familie” vi skulle diskutere de forskellige oplæg, der kom fra instruktørerne gennem kurset.
Fredag aften havde vi den mere teoretiske del af kurset, hvor vi fik en masse at vide om, hvad en god træner er, hvilke kompetencer en træner skal have osv.. Vi fik så lov til at diskutere det i familierne og komme med vores egne bud på, hvad en god træner var og skulle kunne. Umiddelbart var der bred enighed om, at en god træner først og fremmest skal være et godt forbillede for de unge idrætsudøvere. Mange af de voksne kom fra klubber med en lille eller ingen ungdomsafdeling og var på kurset for at lære, så de senere kan få startet en ungdomsafdeling hjemme i klubben. Næsten alle efterskoleeleverne har været med til ungdomstræning hjemme i klubberne så der blev udvekslet en del erfaring, men også inspiration til, hvad man kunne lave, og hvad vi unge mente var god ungdomstræning. Det er jo ikke lang tid siden vi selv har været små og været nogle af dem, vi nu selv skal til at være trænere for”.

Signe og Michael slutter deres vurdering således: ”Stemningen på kurset var god og selvom nogle af de ældre havde været trænere hjemme i deres klub i mange år og havde meget erfaring følte alle, at de fik noget nyt med hjem. Blandt de unge på HNIE har stemningen også været god omkring dette. Alle føler de har fået noget ud af det, og det var en rigtig god ide at de unge og gamle var blevet slået sammen. Man kunne lære meget af de gamle med deres årelange erfaring og de faldt samtidig ikke helt hen i de vante gamle rammer, nu der var nogle unge med”.

Allerede nu kan Michael Kreiberg sige, at han gerne vil på Træner 2 kurset, da han føler han allerede nu har lært en masse, og det er noget, han gerne vil gå videre med.
Signe Vest glæder sig til resten af kurserne på Træner 1 uddannelse og ser frem til at lære meget mere om det at være træner.