Skip to main content

De danske herrer nr. tre i sindsoprivende spurtopgør

| Administrator | Nyheder 2005

Afslutningen på World Cup stafetten blev mere end spændende set med danske øjne.

Afslutningen på World Cup stafetten blev mere end spændende set med danske øjne.
Den franske verdensmester Thierry Gueorgiou var suvenræn på sidste turen – kom fra spids og løb fra finske Mats Haldin og sikrede Frankrig sejren i årets første World Cup stafet, men i kampen om anden og tredjepladsen udviklede det sig til sindsoprivende spændende spurtopgør mellem danske Rene Rokkjær og norske Øystein Kvaal Østerbø.
I det taktiske oplæg var det aftalt, at hvis Rene lå med fremme på sidste tur, skulle han straks tage initiativet på den sidste sløje. Chris Terkelsen og Claus Bloch på første og anden tur havde løst deres opgave som de skulle. Chris Terkelsen kom ind som firer efter første turen, kun halvandet minut efter finske Petteri Muukkonen. Claus Bloch fastholdt taktikken og kunne sende Rene Rokkjær ud som femmer, men kun med et minut op til stadig førende Finland. Da løberne passerede målpladsen for at gå ud på sidste og afgørende sløjfe før målgang, var den franske verdensmester Thierry Gueorgiou gået alene i spidsen, men et minut efter kom en gruppe med Finland, Norge, to schweiziske hold og Danmark med Rene Rokkjær. Som aftalt tog Rene teten i denne kamp og taktikken lykkedes. Rene holdt så højt et tempo at han splittede feltet. Finske Mats Haldin bommede sig væk og de to schweizere kunne ikke følge med. Tilbage var der danske Rene Rokkjær og norske Øystein Kvaal Østerbø og en intens kamp om andenpladsen udviklede sig nu. Rene klippede sidste posten først og lå forrest i den lange spurt op mod målstregen. Det skulle vise sig at nordmanden var den mest spurtstærke, så nærmest på målstregen måtte Rene afgive sin andenplads.

Danmarks andethold hold var i høj grad også med til at præge stafetten. Mikkel Lund, der i går var mindre heldig på sprinten, tog alvorligt revanche i dag på stafettens første tur ved at komme ind som to’er lige efter finske Petri Mukkonen. På andenturen gjorde Christian Nielsen det som i går godt, kom ind som otter. Troels Nielsen løb sidste tur og bragte holdet ind på en sammenlagt ni’ende plads. Det bedste svenske hold og verdensmestre i 2003 måtte i dag se sig slået af to danske hold.

Også fornem indsats af det danske damehold. Anne Konring Olesen som løb første tur fra Danmark løb et flot løb og kunne sende Helene Hausner først i skoven på anden tur blandt flere stærke løbere. Først ind fra anden turen kom Vroni Kønig-Salmi, Schweiz. Hun havde skabt et hul på godt et minut ned til en større forfølgergruppe med blandt andet Helene Hausner, der kunne sende Maria i skoven som otter, men kun sekunder skilte de enkelte løbere i denne gruppe.
Maria Konring Olesen løste sin opgave fornemt og satte kun en enkelt plads til, så det danske hold samlet sluttede på en niende plads.
Landstræner Jakob Ødum var meget tilfreds med de tre danske holds indsats. –’Specielt er det glædeligt at se det høje og brede niveau, der er i herretruppen, det lover godt for sæsonen’ – sluttede landstræneren.

Resultater:
Herrer
1.\tFrankring: 2.35.57
2.\tNorge: 2.36.46
3.\tDanmark 1: (Chris Terkelsen, Claus Bloch, Rene René Rokkjær) 2.36.47
4.\tSchweiz 1: 2.37.16
5.\tSchweiz 2: 2.37.29
9. Danmark 2: 2.42.52 Mikkel Lund, Christian Nielsen, Troels Nielsen)

Damer
1.\tFinland: 2.16.33
2.\tSchweiz: 2.17.29
3.\t Sverige: 2.18.13
4.\tTjekkiet: 2.18.34
5.\tSchweiz: 2.18.54
9. Danmark (Anne Konring Olesen, Helene Hausner, Maria Konring Olesen) 2.28.59

http://www.wcup2005.org.uk