Skip to main content

NOC 2005 står for døren - årets o-oplevelse!

| Administrator | Nyheder 2005

De norske arrangører er ikke i tvivl, NOC bliver årets o-oplevelse. Ingen tvivl, der venter de danske løbere en stor udfordring i ekstremt svært teknisk og fysisk krævende terræn. En oplevelse bliver det også at se, hvordan nordmændenes TV-satsning lykke

Landstrænere Jakob Ødum forudsiger, at selv de bedste danske løbere skal leve op til deres allerbedste for at levere topresultater ved de kommende dages åbne nordiske mesterskaber.
’ Vi skal kæmpe for hver meter i terrænet og være knivskarpe og koncentrerede o-teknisk i noget af det mest krævende terræn man kan udsættes for’- udtaler Jakob Ødum før holdet i morgen tager af sted til Notodden i Norge.
Fire konkurrence indgår i programmet:
torsdag den 26. maj, Høgås, Notodden, langdistance
fredag den 27. maj, Porsgrunn, sprint,
lørdag den 28. maj, Høgås, Notodden, mellemdistance
søndag den 29. maj, Sætre, Notodden, stafet

En del af den specielle oplevelse ved dette NOC venter publikum lørdag.
Her opfordrer arrangørerne alle o-løbere til at være ved "ringside på NOC-arenaen” i Notodden for at følge NOC-mellemdistancen direkte på STORSKÆRM fra tribunen på stævnepladsen. Dramatikken på banen serveres for o-publikum på skærmen. Løberne udstyres med GPS og nyskabelsen ’MICR-O delen’ af mellemdistancebanen afsluttes på stævnepladsen!

Norges Orienteringsforbund, NOF, har i samarbejde med TV2 Norge udviklet et nyt koncept for at præsentere orienteringsidrætten for TV-publikum. Nyskabelsen har fået navnet Micr-o, og er taget ind som en del af mellemdistancen ved NOC i orientering i Notodden lørdag 28. maj. TV2 Norge satser stort og vil sende direkte fra løbet denne lørdag. Løbere i en seedet gruppe vil også blive udstyret med en GPS-sender som muliggør tracking af løberne på digitalt kortudsnit præsenteret grafisk i TV. Når Micr-o delen af konkurrencen også omfatter 45 trådløse poster som sender signaler direkte til TV, demonstrerer dette med tydelighed at o-idrætten satser tungt på å synliggøre sig.

Det danske hold ved NOC
Seniorherrer:
Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK
Chris Terkelsen, Farum OK
Christian Hansen, Farum OK
Christian Nielsen, Fåborg OK
Henrik Jørgensen, Fåborg OK
Martin Hansen, OK Pan
Mikkel Lund, Fåborg OK
Claus Bloch, OK Pan
Troels Nielsen, Horsens OK

Danmark har ingen seniordamer med ved NOC.

Junior
Herrer:
Tue Lassen, Fåborg OK
Jeppe Borch, Silkeborg OK
Christian Bobach, Silkeborg OK

Damer:
Ane Linde, OK Pan
Maja Alm, HTF


http://noc2005.org/pressemelding.shtml