Skip to main content

Danmark har fået ekstra løber med til World Games

| Administrator | Nyheder 2004

Når der næste år afvikles World Games i Duisburg, Tyskland har Danmark kvalificeret sig til en ekstra plads.

Ved næste års World Games i Duisburg kan der i alt deltage 80 orienteringsløbere (40 D + 40 H)
De 11 bedste nationer ved VM stafet (samlet placering af herrer og damer) har ret til at stille et hold bestående af 2 herrer + 2 damer.
Dertil kommer enkelte ekstra kvalifikationspladser på baggrund af VM-resultater i øvrigt + personlige pladser til dette års verdensmestre.
Danmark har kvalificeret sig til en ekstra herreplads. Ud over Danmark har også Tjekkiet, Frankrig, Finland, England, Tyskland, Letland, Lithauen, Norge, Rusland, Schweiz og Sverige også kvalificeret sig til ekstra pladser.

I alt har 16 nationer kvalificeret sig til deltagelse i næste års World Games.
De personlige pladser er til følgende verdensmestre: Simone Niggli-Luder (SUI), Karolina A. Højsgaard (SWE), Hanne Staff (NOR), Niklas Jonasson (SWE), Bjornar Valstad (NOR) og Thierry Gueorgiou (FRA)

World Games er en international multisports konkurrence under IOC's protektion. Orientering kom med for første gang i Akita, Japan i 2001. Næste års World Games er det 7'ende af slagsen og i alt deltager officielt 32 idrætsgrene + 6 invitationsidrætter.
For orienteringsløberne er der dels individuelle herre og dame konkurrencer og dertil kommer stafetten, der er speciel ved at være en mix. stafet - 2 herrer og 2 damer.
Orienteringsløbene i World Games afvikles i dagene 14. til 18. juli 2005.