Skip to main content

D-dag minus 31

| Administrator | Nyheder 2004

Fredag d. 9. juli landsætter DOF det danske EM-hold i Roskilde. Modstanderne ankommer til kamppladsen samme dag og slaget vil tage sin begyndelse.

I disse dage har der været skrevet og talt meget om de allieredes invasion i Normandiet for 60 år siden. Operationen kulminerede på D-day hvor tusindvis af tropper blev landsat på de nordfranske kyster. Blandt dem som kendte til operationen blev dagene før D-day regnet som D-day minus x og dagene efter regnet som D-day plus y.

I EM-perspektiv er dagen i dag vores D-dag minus 31.

Fredag d. 9 juli landsætter DOF det danske EM-hold i Roskilde. Modstanderne ankommer til kamppladsen samme dag men vi kender terræntypen indgående og er bedre forberedte end nogensinde. Intet (eller meget lidt) vil kunne overraske vore landsholdsløbere og vores konkurrenter vil få det hårdt.
Siden begyndelsen af maj har landsholdsløberne gennemført et stort antal EM-relevante o-tekniske træninger og alle udvist en helhjertet træningsvilje og professionel indstilling. Udbyttet har været højt.
Med inspiration fra Freddy Gleisners metoder er flere begyndt at gennemføre mental styrketræning som vil stille vore løbere stærkere når konkurrencesituationen bliver skarp.
De seneste uger har også vist at størstedelen af løberne er i bedre fysisk form end længe set.
Alt i alt har vort hold et fortræffeligt udgangspunkt for at levere en flot dansk indsats til EM!

På vejen mod EM passeres en milepæl.
I den kommende weekend afholdes EM-testløb ved Sorø og Slagelse. Testløbene vil udgøre nogle af holdets vigtigste EM-forberedelser. Det sker på midtsjælland, på nye kort, og i skarp konkurrence. Det bliver meget EM-relevant.
Testløbene vil blive hårde. 3 konkurrencer på 2 døgn.

Derfor lyder landstrænerens råd til løberne her før disse vigtige konkurrencer: ”Det kræver disciplin at passe på sig selv i løbet af dagene, - og særligt når det klassiske løb er overstået. I løbet af weekenden og det første døgn efter testerne skal løberne være superopmærksommme på kvaliteten af deres restitution, kost, væske, hvile, udstrækning. Er de det, vil de være klar til de videre EM-forberedelser allerede onsdag”.

Konkurrencen om landsholdspladserne bliver hård og spændende!

Udtagelseskriterierne:
EM 10. - 17. juli (og EM-lejr 23. - 27. juni).
Holdstørrelse: Max 14 løbere (præliminært 7 herrer og 7 damer)
Udtagelse: Tirsdag d. 15. juni
Udtagelseskomite: Landstræner og Dametræner (Ved uenighed har landstræneren det afgørende ord).
Kvalitetskriterier: Herrer, - potentiale til placering blandt de 30 bedste individuelt eller kunne komme på stafethold.
Damer, - potentiale til placering blandt de 30 bedste individuelt eller kunne komme på 1.holdet i stafet.
Bedømmelsesgrundlag:
1. Resultater fra EM-testløbene
2. Internationale og nationale resultater i 2002 og 2003
3. Vurdering af fremtidigt potentiale
Kvalitetskriterierne vil blive taget i anvendelse ved holdudtagelsen. Såvel holdstørrelsen og fordelingen af herrer/damer vil kunne blive påvirket af dette.http://www.eoc2004.dk/