Skip to main content

Talentudvikling i DOF

| Administrator | Nyheder 2004

I lørdags, hvor 20 mennesker var samlet i Jelling for at evaluere TKC-virksomheden, blev der også drøftet talentudvikling i DOF.Jan Scheel, som ny talentudviklingstræner, skal i samarbejde med TKC'erne sætte fokus på talentudviklingen i DOF.

Jan Scheel præsenterede sit oplæg for de fremmødte trænere og styregruppemedlemmer og der var efterfølgende en god og interesseret debat
Jan Scheel beskriver kort opgaven således:
Talentudviklingen i Dansk Orienterings-Forbund er igang, og tager udgangspunkt i følgende punkter:
1) Træning i TKC'erne
2) Talentudviklingsgruppe
3) Ungdomslandshold
Ad 1)
Træningen i TKC'erne er central for udviklingen i dansk ungdoms- og juniororientering. Træningen indeholder kvalitetstræning med fokus på såvel teknisk, mentale og fysiske forhold for orienteringsløbet. TKC-trænerne og talentudviklingstræneren skal i samarbejde få træningsmiljøerne til at fungere optimalt, så løberne får et højt udbytte. Samtidig skal vi have et træningsoplæg, som giver TKC-træneren gode muligheder for at lave kvalitetstræning og have tid til personlig opfølgning af løberne. Netop personlig opfølgning er et af de væsentlige indsatsområder i TKC'erne i foråret, hvor det er ønskeligt at få engageret flere til at hjælpe løberne med opfølgning på træning og støtte generelt.

TKC-trænerne udtager løbere til WildCard-samlinger, der finder sted i januar, marts og august. Målsætningen med WildCard-samlingerne er at motivere flere løbere til at satse, ved at flere får mulighed for at træne sammen med landets bedste juniorløbere samt møde junioreliteledelsen.
I 2004 har 21 forskellige løbere været med på WildCard-samlinger, og man kan konkludere, at væsentligt flere løbere får snust til højeste niveau.

Ad 2)
Talentudviklingsgruppen har til formål at katalysere klubudvikling og andre væsentlige tiltag, for at skabe udvikling og fornyelse i forbundet, særligt med fokus på ungdoms- og juniortræning.
Talentudviklingsgruppen holder opstartsmøde den 4. januar i Jelling (se henvisning på forbundets hjemmeside under 'Aktuelt').

Ad 3)
Et helt nyt tiltag er etablering af en gruppe kaldet "Ungdomslandsholdet". Der afholdes 2 årlige samlinger (1 forår, 1 efterår), hvor formålet er gode træninger, undervisninger og sjove oplevelser. Målgruppen er de 13-16 årige, og der udtages ca. 15 løbere. Der opstilles ikke formelle udtagelseskriterier, der udtages efter indstillinger fra TKC-trænerne og sekundært på baggrund af resultater.