Skip to main content

Emil Fredberg nummer 16 på sprinten til EYOC

| Camilla Bevensee | Nyheder

Dagens sprint i polske Szczecin blev en tæt affære, med flere løbere på samme tid i alle klasser og sekundafgørelser om medaljerne. Ifølge U18 landstræner Mikkel Kaae-Nielsen, var holdet godt forberedt og havde godt styr på den tekniske udfordring derude.

"Holdet var fra start forberedt på, at det ville blive en udfordrende sprint i det historiske centrum af byen, og det levede dagens bane op til. Det var en sprint med mange halvlange, udfordrende vejvalgsstræk, hvor især tempokontrol var meget vigtigt. Teknisk havde de fleste af vores løbere rigtig godt styr på det, men der var flere der havde en følelse af at være bagud på orienteringen og blev udfordret på at se de bedste vejvalg," lød det fra Mikkel Kaae-Nielsen efter sprinten. 

Bedste danske resultat, blev leveret af Emil Borup Fredberg, Silkeborg OK, der løb sig til en ganske godkendt 16. plads i H16-klassen, hvor der var under et minut fra vinderen til top-12, og både to 6. pladser og tre 9. pladser. Emil, der på billedet ovenfor ses på gårsdagens langdistance, da det har været svært at finde billeder fra sprinten, var 1:11 minutter efter vinderen af H16, Simon Calandry fra Frankrig.

Astrid Faber Fenger-Grøn, Silkeborg OK, præsterede også godt på sprinten og blev ligesom på langdistancen i går, bedste danske dame på en delt 23. plads, 1:55 minutter efter vinder Mira Werder fra Schweiz, der tog endnu en sejr ved dette års EYOC. Næstbedste danske løber i den yngste dameklasse blev Krista Lervad Lundø, Horsens OK, på en 40. plads og kun to sekunder foran holdkammerat Amalie Broman, Allerød OK, der blev nummer 43. Ragnhild Øhlenschlæger Nielsen, Silkeborg OK, blev nummer 74 på sprinten. 

Lukas Verhelst, Horsens OK, blev næstbedste herre efter Emil Borup Fredberg i H16, som nummer 36, 2:16 minutter efter den franske vinder. Mattias Klostergaard Rokkjær, Silkeborg OK, blev nummer 58, 3:36 minutter efter, mens Anton Kupriyanov Hviid, Farum OK, desværre havde en fejlstempling på dagens sprint i Polen, hvor han ellers havde løbet et godt løb, der kunne have rakt så langt som til en 20. plads. 

I H18-klassen, var Erik Grønborg Nielsen, Allerød OK, igen bedste dansker, i dag på en 27. plads, men kun 1:25 minutter efter vinderen i et tæt felt, hvor Filip Jancik fra Slovakiet dog tog sejren med hele 23 sekunder. Rasmus Edvardsen, OK Snab, løb sig til en 53. plads i den ældste herreklasse til Ungdoms-EM, lidt mere end to minutter efter, mens Asbjørn Faber Fenger-Grøn, Silkeborg OK, blev nummer 60 og Johannes Marager, Allerød OK, blev nummer 78. 

Ingrid Due Nygaard, Søllerød OK, løb sig til en 69. plads, 3:27 minutter efter vinder Janka Mikes fra Ungarn, der vandt klassen med mere end et halvt minut. 

Se alle (live) resultaterne fra sprinten til EYOC i Polen her: EYOC Sprint - Resultater

Ungdoms-EM slutter med stafet mandag

I morgen mandag, skal de danske løbere i gang for sidste gang ved årets Ungdoms-EM, når de skal løbe en klassisk skovstafet, hvor der er tre af samme køn på hvert hold. Første start er H18-klassen, der løber afsted kl. 10.00 i morgen formiddag.

Følg stafetten til EYOC via arrangørernes hjemmeside her: EYOC 2024 - Live

 

Foto: Moonline Media / EYOC 2024