Danmark nummer fem i H16 på stafetten til EYOC

| Camilla Bevensee | Nyheder

Tredje og sidste distance på EYOC-programmet, stafetten, blev højdepunktet for det danske hold i Polen, da H16-holdet tog en flot podieplads som nummer fem i den yngste herreklasse. Emil Borup Fredberg, Silkeborg OK, lagde flot ud på førsteturen, hvor han skiftede som nummer tre. På andenturen fulgte klubkammerat Mattias Rokkjær flot op, med en præstation, der tog ham ind til skiftet som nummer 7. Sidstetur Lukas Verhelst, Horsens OK, løb også et flot løb og kunne tage det unge drengehold i mål til en femteplads efter tre ture.

"Generelt rigtigt flotte stafetpræstationer hvor det helt store fokus var at løbe gode stabilr løb. Alle tre laver enkeltr små fejl, men holder hovedet koldt pg presser på," fortæller U18 landstræner Mikkel Kaae-Nielsen efter stafetten, hvor de tre unge herrer, også er godt tilfredse.

"Det var virkelig hektisk i starten, og teknisk krævende i slutningen. Jeg laver en lille fejl, men ellers gik det meget godt. Jeg kunne følge ret godt med de andre," fortæller førstetur Emil Borup Fredberg i mål.

"Det var spændende og fedt at komme ud som en af de første. Det var sjovt at løbe derude, men jeg er lidt ærgerlig over at jeg laver en fejl undervejs. Heldigvis fik jeg samlet løbet godt op igen og undgik flere fejl," lyder det fra andentur Mattias Rokkjær efter stafetten, og sidstetur Lukas Verhelst, følger op:

"Jeg synes ikke at terrænnet var særligt svært, det var dog lidt teknisk lige omkring arenaen. Jeg ligger med ham der bliver nummer fire, men går lidt skævt tilsidst. Men eller gik det godt og jeg har også hentet et par stykker undervejs," fortæller Horsens OK løberen, der tog holdet i mål til en podieplacering.

Det danske H18-hold løb også en fin stafet, hvor de præsterede at løbe sig til en 9. plads i mål. Johannes Marager, Allerød OK, løb ind til skiftet som nummer 22 og sendte Asbjørn Faber Fenger-Grøn ud. Asbjørn formåede at hente hele 12 placeringer på andenturen og skiftede til sidstetur Erik Grønborg Nielsen som nummer 10. Erik løb en stabil tur og hentede en enkelt placering, så holdet kom i mål som nummer 9 i H18-klassen.

Damerne i D16-klassen løb sig til en fin 12. plads på dagens stafet. Astrid Faber Fenger-Grøn, Silkeborg OK, skiftede som nummer 15 på førsteturen, hvorefter Krista Lervad Lundø, Horsens OK, løb lidt ind på andenturen og skiftede som nummer 12. Ragnhild Øhlenschlæger Nielsen, Silkeborg OK, holdt sammen på det og tog det danske damehold i mål i samme position som nummer 12, som hun var blevet sendt ud i.

Ingrid Due Nygaard, Søllerød OK, løb en fin tur for et mixhold, der endte som nummer 17 i D18-klassen, mens Rasmus Edvardsen, OK Snab, skiftede som nummer 32 på førsteturen for et mixhold, der endte med ikke at have et resuktat, da de ikke havde en sidstetur og Anton Kupriyanov Hvid, Farum OK, skiftede som nummer 19 på førsteturen for et mixhold, der desværre endte med at blive diskvalificeret.

Se alle (live) resultaterne fra stafetten til EYOC her: EYOC 2024, stafet - Resultater

Junior-VM starter mandag 1. juli i Tjekkiet

Det var det for årets Ungdoms-EM, men allerede om én uge, er der igen unge danske løbere, der skal kæmpe til en international konkurrence, når VM for juniorer løber af stablen i Pilsen i Tjekkiet. Mesterskabet starter med sprintstafet mandag eftermiddag og kan følges via DOF's kanaler og LIVE via det Internationale Orienterings Forbunds kanal her: JWOC 2024 - IOF Live