Skip to main content

Fine præstationer på langdistancen på Ungdoms-EM's første dag

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der var flere flotte præstationer fra de danske løbere i Szczecin i Polen i dag, hvor der blev løbet langdistance til Ungdoms-EM, i et kuperet og teknisk krævende terræn. Astrid Faber Fenger-Grøn, Silkeborg OK, løb sig til en flot 15. plads i D16 og blev bedst placerede dansker på mesterskabets første dag, lige over 9 minutter efter vinder Mira Werder fra Schweiz. Tager man det med, at Astrid kun er førsteårs i klassen og løber sit første internationale mesterskab til EYOC, er det endnu flottere præstation. 

Erik Grønborg Nielsen, Allerød OK, løb sig ind på en flot 16. plads i den ældste herreklasse som næstbedste dansker på dagens langdistance, kun 6 minutter efter vinder Emil Husebye Aamodt fra Norge. Også Asbjørn Faber Fenger-Grøn, Silkeborg OK, præstede flot og løb sig til en 22. plads i H18-klassen. Lige så flot var præstationen fra Lukas Verhelst, Horsens OK, der løb sig til en 24. plads i H16-klassen ved sit allerførste internationale mesterskab.

"Det var fysisk krævende derude i dag, men jeg var god til at se de rigtige vejvalg. Banen startede ud med mange langstræk, så man skulle være meget på fra start. Det sluttede af med en meget teknisk del, hvor der var dårlig sigt. Der skulle man ramme balancen mellem at være omhyggelig og tage sig tiden og at presse på og løbe stærkt," lød det fra Erik Grønborg efter langdistancen.

I den yngste dameklasse, blev Krista Lervad Lundø næstbedste dansker på en 57. plads, mens Ragnhild Øhlenschlæger Nielsen, Silkeborg OK, blev nummer 66 og Amalie Broman, Allerød OK, blev nummer 76 i D16. 

I H16-klassen, blev Mattias Rokkjær, Silkeborg OK, næstbedste danske løber på en 57. plads 19:21 minutter efter vinder Erik Heczko fra Tjekkiet, mens Anton Kupriyanov Hviid, Farum OK, blev nummer 65 og Emil Fredberg, Silkeborg OK, blev nummer 68. 

De danske herrer i H18-klassen, klarede sig godt og her blev Rasmus Edvardsen, OK Snab, tredjebedste dansker som nummer 65, mens Johannes Marager, Allerød OK, desværre trak en fejlstempling. Eneste danske løber i den ældste dameklasse, Ingrid Due Nygaard, Søllerød OK, løb sig til en 76. plads, 36 minutter efter vinder Freja Hjerne fra Sverige. 

"Det var en regnfuld langdistance i dag, som ledte tankerne tilbage på testløbet i Velling-Snabegård. Der blev kæmpet og kæmpet derude i dag, og løberne heppede flot på hinanden i mål. Det var en fin debut på den internationale scene for de fleste af løberne. Nu er den klaret og det tager nogle af nerverne, så vi kan se frem mod sprinten i Szczecin i morgen, med lidt mere ro i maven," lød det fra U18 landstræner Mikkel Kaae-Nielsen efter EYOC langdistancen i Polen i dag. 

Se alle (live) resultater fra langdistancen til EYOC her: EYOC langdistance - Resultater 
Der er også, her efter løbet, kommet GPS-tracking af konkurrencen op, som kan ses her: 
GPS D16 | GPS H16 | GPS D18 | GPS H18

I morgen skal løberne i Polen løbe sprint i Szczecin, som du kan følge live via liveresultater fra første start kl. 15.00.

 

Program EYOC i Polen

Lørdag - Langdistance
9.30 Første start
15.00 Blomsterceremoni 
19.00 Åbningsceremoni og præmieoverrækkelse

Søndag - Sprint
15.00 første start 
17.30 Præmieoverrækkelse

Mandag - Stafet 
10.00 Første start (H18)
13.00 Præmieoverrækkelse